Gott nytt år

PUSS♥

Tekken 6

Har anlænt till Oslo nu. Planet landade kl 8 i morse, att flyga med Vera gick jæte smidigt:) Hon sov under hela landningen, søtnosen. Sen vi kom hit har det blivit ganska mycket tv-spel, killarna spelar fifa 10, och jag och Gennet passade på att sno spelet medans killarna gick och handlade, då spelade vi tekken 6 riktigt kul faktiskt... jag vann mot Gennet, då tyckte jag att spelet var jætte kul. Sen nær killarna kom hem blev det fotboll och øl igen. Men de tog faktiskt en paus i spelet och spelade tekken men mig, men då fick jag lite spø, mindre kul.. men men blir revange, nær min dunkande tumme har lægt. ;)
Førresten nær vi kom serverades det frukost. gøtt man var super hungrig efter flygningen...  Sen har vi givetvist pratat och myst med barna;)
Nu ska jag gå och se om Gennet behøver hjælp i køket!!

29/12-09

Nu sitter jag och slappnar av lite efter maten.. Men snart måste jag upp på benen igen, måste diska och packa.. för i morgon bitti tidigt åker vi till Norge, flyget går kl 7 från skavsta senast halv 5 måste vi åka hemmifrån..ojoj får se hur det här går.
Har varit ned på stan en sväng, blev ingen shopping i dag heller:( men, men lika bra att hålla i slantarna, man blir ju inte direkt rik på att vara mamma ledig;)

Känner mig faktiskt fortfarande lite kall efter promenaden.. men gillar det här vädret, synd bara att det är såå halt.. nu får chico inte dra.
Ska diska nu...



Härliga tider..



Saknar dig vännen!
Hoppas du har det mys hemma, och njuter av ensamheten för snart kommer din älskling och då ska ni njuta av att ni äntligen får bo ihop igen♥

Längtar till nästa gång vi ses!!

 


Sicket tråkväder...

Så tråkigt väder det är nu.. När jag och Vera gick ned på stan regnade det, mindre kul. Alltså snön börjar smälta och det är moddigt och blött, dessutom svårt att köra vagnen...!! Har vi redan haft vår vinter? Gillar när det är lite kallare och snö... ordentligt med snö... hatar när det är så här.. nu den snön som smält kommer att frysa på lite och det blir blank hal is...
Nog med klagomål.. Jag var ned på stan för att byta en klapp och det gick bra, lämnade tillbaka en tröja jag fick skulle byta ut den mot en klocka men kan inte bestämma mig för vilken.
Mitt smakråd (peter) ville inte följa med mig ned på stan idag... Köpte även en kjol på Monki men testade den inte, så när jag provade den när jag kom hem.. såg det inte klokt ut.. det var rea oxå så det får man inte byta el lämna tillbaka..

Emmy- mössan fanns inte på vårt Åhlens heller:(
Nu är Peter och hämtar ut Veras pass, ska bli så roligt att åka till Oslo över nyår..



Kusinerna..

Juldagen spenderade vi hos min far och han familj, där åt vi mer julmat... och spelade ishockey spel alltså sånt gammalt bordshockey spel, det var jätte kul.. men jag var verkligen inte bra på det.

 ja, jag håller om min kusin, vi sitter här och slappar, vad tittar alla på...

 jaha, vill ni att jag ger henne en puss -okej..

 mysigt... Ni är såå söta♥


Tillbaka i Linköping...

Nu är vi tillbaka i Linköping efter julfirande i Uppsala!! Det har varit super mysigt att vara hemma i Uppsala med familjen♥ Jilfirandet började dagen innan julafton då Peters familj kom in till oss i Linköping och åt lunch och Vera fick julklapp av måns och måns fick en av Vera. efter Lunchen satte vi fart mot Uppsala, lämnade av väskorna hos Emmy, sen åkte vi alla (- matte)till mormor och morfar (min alltså) för att ha uppesittar kväll och spela bingolotto... den enda som vann var morfar, han vann 100 kr... Där fick vi julgröt som mormor gjort och den var super god.
Julaftonen firaden hos mamma (Veras mormor), det var väldigt trevligt och man blev såå mätt av all mat man stoppat i sig.
 MINA ÄLSKLINGAR♥

Alla fick sig en varsin julklapp av tomten... det jag fick var ett par örhängen och en pyjamas.. precis det jag önskade mig;)



 Rasmus hjälper pappa öppna julklapp

 iza öppnar sin guldklapp som matchar hennes leggings..

 emmy öppnar sin..



efter julklappsöppningen spelade vi TP, det gick väl så där!
det var julafton det.
skriver mer sen, har fått främmande...

 


Nu åker vi till Uppsala för att fira jul!!!




julgodis..

nu har jag gjort julgodiset...
bjuder på en bild från det.. gjort fler sorter men de står i kylskåpet;)

Medans jag har stökat i köket har Vera och Peter myst i vardagsrummet...




myskväll..

Igår kväll var vi hos Stoffe och Emma, vi var där och åt middag och självklart kolla in det nya stjärnskottet Nike.
Vi som var där var själklart värdfamiljen minus Noah som sov borta, jag, peter och Vera och Chico och Kalle, Patrice och Melvin.


Peter med Vera i bärselen, var tvugna att testa den i går, se om hon gillar den, hon däckade direkt så det är ett bra tecken....
(ps: kolla in peters arm)


Här sover det lilla underverket♥. Såå liten..såå söt! tänk att Vera var så liten när hon kom, tänk vad fort man glömmer!


Mamma Emma och Nike och Vera sitter brevid och gissa vad hon tittar på.. jo, tvn.
Tänk vad fort de växer.. Vera kändes stor igår..


utslagen hjälte... Melvin har däckat i puffen..ser skönt ut...
Vera fick sin första pojkpuss av Melvin.. söta..


chico var snäll och lugn hela kvällen.. dock har han blivit lite engsligare sen han var borta.. vilket är lite jobbigt att se, lilla älsklingen..
Killarna hann även med en runda tv-spel, Wii, och vi tjejer skulle få spela sen.. tror ni att det blev nåt tv-spel för oss tjejer??

Kvällen var mycket trevlig, blev kvar till ganska sent. Men som sagt hade mycket trevligt, får hoppas att vi gör om det snart igen.


Äntligen fredag..

Solen skiner... jätte mysigt. Idag när vi var ute och promenerade, jag och Camilla och våra småttingar och Chico så "möter vi en kvinna och en hund" hon kommer som från en backe på sidan av vägen så att det blir typ som om vi kommer från ett hörn i alla fall, vi ser henne, och hon ser oss. Hon har en stor svart hund. Helt plötsligt flyger hennes hund på Chico och attakerar gång på gång och jag flyttar på mig och chico och skriker åt tanten att ta bort sin hund.. Hon skriker att hon försöker.. Till sist fick hon bort hennes hund.. Chico försvarade så klart sig men gick inte till mot attack, han var super duktig, mer än vad man kan säga om damens hund.. Tanten säger- oj är det en han hund.. Jag nästan gapar, detta att tilllägga var när hunden höll på att attackera.. och säger ja, men det ska väl inte spela någonroll han ska inte flyga på andra hundar... Hennes uräkt var att hon inte såg oss för hon hade solen i ögonen... Men hallå.. håll hunden närmre dig då... Jag blev så förbannad, jag blev helt skakig efteråt vi båda blev det. Tur så har Camilla oxå hund så hon verkligen förstår hela situationen. Klart hade damen ett sånt koppel som man kan hala in och ut.. så det tog sin lilla stund innan hon fick kontroll på hunden.. Men lilla damen du kanske inte ska ha en hund som är våldsam mot andra han hundar om du inte kan hålla i den.. eller?
Man blir bara såå arg på sånt.. Resten av promenaden gick bra i allafall, men man vill ju inte att ens hund ska få några men han är ju trots allt valp fortfarande.

Nu har jag kommit in och Vera sover fortfarande i vagnen, och Chico har gått och lagt sig och jag hunnit baka en choklad och mandel paj den står i ugnen just nu;)


Varit på Ikano..

Idag var det shopping på ikano som låg på schemat.. Var dit med Marina och tjejerna.. det blev väl en julklapp till sist sen var vi över till babyproffsen där jag köpte en babybjörn och annat smått och gott till Vera♥

Var även in på Ikea där det blev "fiskar" man kan hänga i taket, ska hänga dem över vårat skötbord, så Vera har nåt att titta på medans vi byter. Min syrra hade sånna i sovrummet och Vera gillade dem, så det så!!

Hade en mobil där förr men den har jag flyttat till sängen, ska försöka få henne att sova i sin säng..

 


tillägg till tomten..

jag önskar mig oxå en pyjamas..


rättelse..

pyjamas till vera ska vara utan fot..


Till tomten...

Kul att se snön, jag älskar det!
Idag var vi ut på en lite promenad. Det var skönt.
På eftermiddagen var Patrice och Melvin förbi på en fika. Och Peter har varit och tatuerat sig, nu är det bara en sittning kvar innan armen är klar, det blev jätte fint.
Nu sitter han här i soffan och är trött och tjurig (äsch såger jag det var ju bara en 3 tim sittning) och Vera är oxå gnällig, jätte kul kväll för mig... tur att jag är på gott humör:)

TILL TOMTEN: Min önskelista:(lite tips)

Träningsbyxor (löparbyxor)
Sport top
En helhalsduk (finns en på jc, fin i starka färger.)
Bas örhängen ( som man kan ha i jämt, gärna ganska små och i guld)

Peter önske lista:(lite tips)

Björnborg kalsonger
t-shirt (carlings)(weekday)
Presentkort weekday

Vera önske lista:

Strumpor
Pyjamas stl 62


Får väl skriva till nåt om jag kommer på nåt mer;) Hoppas att tomten får några ideér nu..




3 månader..



Idag är Vera tre månader♥

Som jag skrivit förut, älslar henne såå mycket, går inte beskriva hur mycket man tycker om henne. Man skulle dö tusen gånger om för hennes skull. Man älskar henne mer och mer för var dag trots att man inte tror att det är möjligt att älska någon mer. Hon fyller hela mitt hjärta med så mycket kärlek, självklart gör Peter det med♥

Jag älskar de båda så mycket!

Idag var vi på Bvc för att få två sprutor! De satt en i vardera ben.  först den ena, då började hon gråta och skrika av smärta, så fick jag trösta henne för att de ska sätta nästa i andra benet, då skrek hon ännu mer och grät så tårarna sprutade, det gick dock över ganska fort, hon var duktig min tjej.. jag gillar ju inte heller sprutor. Under dagen var hon glad och pigg, men vid 16.00 ungefär började det dala och hon blev super ledsen och skrek av smärta... och det har fortsatt så tills ungefär nu, med några pauser, av andning och lite sömn. Det är jobbigt när de skriker sådär av panik, för då finns det inget man kan göra. Men hon har fått en panodil och tillslut åt hon så nu sitter hon brevid mig och är på bra humör..
Vi vägde och mätte henne oxå. hon väger numera 5750g och är 61.5 cm lång. Hon blir stor;) och tiden går så fort, redan 3 månader... alldelles för fort 1/4 av tiden jag ska vara hemma med min älskling har gått.
Nu ska jag passa på att mysa med snuttan när hon är på någorlunda humör..


Nu har pappa Peter kommit hem!!

Pappa Peter har varit på mini semester i Barcelona från fre-mån. Han såg matchen mellan FC Barcelona och Espanyol.











Jag själv fick en flaska Baileys, som ska avnjutas till kaffe vid ett senare tillfälle;)
Nu ska vi passa på att mysa lite nu när vi har en familjekväll ihop.




fika med tjejerna..

Fikade i söndags med Lisa och Nina. Nina har precis kommit hem från England för christmas break.. hihi..
Det var jätte mysigt och super kul att ses. Nina fick träffa Vera för första gången, sist vi sågs hade jag jätte stor mage:)
Det blev en fika uppe på Gränby innan Lisa skulle börja jobba, då blev det espresso house...

Innan vi åkte hem fick jag följa med Lisa upp till sitt jobb, var tvungen att låna toan... de hade ingen på fiket.. konstigt, men ialla fall.. hon passade Vera medans jag var in. Men när jag var klar och skulle säga hejdå till lisa vart det jobbigt, som en klump i halsen.. blev tårögd när jag vände och gick.. jobbigt att säga hejdå..

Men vi ses nog snart igen hoppas jag.
Var super trevligt att träffa er och Nina, vi måste hinna ses innan du åker tillbaka.


lite mer dop.. i bilder

 mamma (mormor) med rasmus

 pappa (morfar) med rasmus

 iza och adde

 Tony och Bianca

 lek med dopbarnet

 min morbror tommy och kusin Elvira tittar på paket öppningen

 Emmy öppnar doppresenter:)

Tack för en underbar helg i Uppsala!!

(om det är nån som är med på bild nu, som absout inte villkntatamig så tar jag bort den!)


Dop!!

I helgen har jag varit på dop i Uppsala. På Rasmus Lars Mats dop!! Så söt han är... en riktig charmör..
 

Dop familjen!


Moster Iza och Rasmus♥


Jag och Rasmus


en stolt gammelmormor håller en trött Vera,
på dopfesten!



Väl hemma hos Emmy, Vera inte nöjd!! trött efter dagens fest!!

Ramus verkar mest förvånad, och vi mammor stolta!!


softar ned i soffan efter dagen♥




Dejt!

Igår var jag på dejt, okej jag var på dejt med Peter. Det var första gången vi var ut tillsammans ensamma sen Vera kom. Vi var på Lars Winnerbäck. Det var underbart att få göra nåt tillsammans även om det kändes lite tomt. Konserten var bra, fast jag ljuger om jag säger att jag inte tänkte på Vera hela tiden. Och då var det inte bara om vad som kan ske hemma jag tänkte på, (Veras farmor och farfar var barnvakt), utan mest tänkte jag på hur mycket jag älskar henne. Såg henne sitta och små skratta för sig själv såg hennes min spel... Den lilla ängeln betyder allt för mig, jo även Peter men Vera är allt. Sen var jag även nervös för hur det skulle gå med flaskan, hon hade bara tagit den en gång... Som jag förfarade tog hon inte den, så hon var ju hur ledsen (hungrig) som helst när vi kom hem, vi ringde när vi kom ut från konserten och då sa de att hon inte tagit flaskan och då var det racercyklar som åkte hem. När vi kom hem pratade jag med Vera medans jag tog av mig jackan, och då tystnade hon... Hon visste att mamma var hemma då♥ det smälter ens hjärta♥ Sen var det matakuten, jag kastade av mig jackan som sagt, och tröjan och lade henne vid bröstet... och åt det gjorde hon verkligen, aldrig sett nått liknande.. nu var hon hungrig min prinsessa... det tyckte hon var gött. Efter måltiden la vi oss i soffan hon och jag och "pratade" om kvällen. Hon skvallrade om farmor och farfar.. fast hon sa att de skött sig bra!

Så en dejt till går jag gärna på, men då måste Vera flasktränas ordentligt först.



 jag och älsklingen (jag är ingen bra fotograf)

 Härligt! Älksar Lasses låtar, det var dock väldigt mycket från den nya skivan och de har jag inte hunnit lärt mig.. så det blev inte så mycket sjunga med.. förutom de jag kunde och då tog jag i från tårna..
hihi

Idag på eftermiddagen bär det av till Uppsala där jag och Vera ska spendera helgen, och på lördag ska vi på kusinens dop.


fortfarande hängig!!

Har fortfarande jätte ont i armen...ajaj.
När jag vaknade i morse var jag forfarande hängig.. tråkigt och så har det varit hela dagen:(
Var dock ändå på mamma-gympan, kanske kunde bli piggare av den, men tyvärr inte, men blev inte sämre heller. Var dock inte med på armrörelserna. Tyckte att jag var tvungen att gå idag för att det var den sista gången idag:(
Det har varit kul. Nu måste jag fortsätta på egen hand.
Nu tittar jag på den nya lyx hustru serien!


Efter chocken!!

Dumt att klaga... Men igår kväll hade jag jätte ont i armen och i natt kände jag mig febrig och hade ont i huvudet. Idag har jag forfarande ont i armen huvudvärk och så känner jag mig jättehängig.. fy såå tråkigt. När jag precis tagit svinsprutan mådde jag bra, så jag trodde inte att jag skulle få några biverkningar...
Hade saker att göra idag på min agenda... men får skjuta upp det... får ta tag i det sen. Nu tänker jag lägga mig igen. Hoppas min lilla tösa bit vill sova tillsammans med mig, fast hon har sovit större delen av morgonen/dagen.


vaccinerad!!

Var upp idag på förmiddagen och vaccinerade mig. Det var faktiskt kö när vi kom dit, men den gick faktiskt ganska fort.

Det gjorde inte speciellt ont.. måste medge att jag är lite sprut rädd.
Men nu är det gjort;)


Andra advent..

Idag har vi varit på julmarknad i gamla Linköping. Det var väl mysigt... det var mycket folk, lite jobbigt att ta sig fram med barnvagnen på kullersten... och ingen snö... Vill ha snö NU!!
Vi var dit med Kalle och Patrice och lille Melvin..
Killarna och hundarna, satt och väntade när jag och Patric och Vera gick lite mer, killarna lessnade nämligen snabbt. Jag köpte brända mandlar, för första gången... har alltid dissat sånna, men må säga att de var goda.

Sen köpte vi kokostoppar och gick hem. Såg dock en "kasse" jag ville ha..
men köpte inget, måste hålla i slantarna till jul.
Efter julpromenaden gick vi hem till oss och åt pizza, sen hade vi ANDRA ADVENTS FIKA!! Med glögg och lussekatter och självklart kokostoppar:)

Nu blir det mys med familjen... blir film mys.
Bjuder på en bild på mig från nyår -06




Lördag...


Våra sötnosar♥

Här följer de matchen med spänning, de hejjar på sina pappor...


Matchen slutade 8-5 till Mjölby..
Vera tröttnade dock på att titta efter ett tag, trots att pappas lag vann!!

Idag har det varit fika hela dagen.. På förmiddagen var Stoffe och Emma hit på en fika.. riktigt mysigt. Sen var det bara för mig och Vera att promenera ned på stan där vi träffade Fia för en fika.. dock sov Vera hela tiden. Det var trevligt, och den här gången ska det inte gå allt för länge innan nästa fika;)
Nu ska vi snart i väg igen. Till Jonthe och Emma där vi ska äta middag... Killarna ska laga middag åt oss damer, riktigt härligt. De som lagar blir Peter, Jonthe och Micke.. gött..
Ska bli spännade att se var det blir... det blir tydligen tre rätters.. de slår till på stort. De ska straxt åka och handla, så medans maten lagas ska vi se Robinson.

Ha en riktig trevlig lördag kväll...


fredag och innebandy...

ska strext åka på innebandy, jag och Vera ska se Peters Mjölby möta Marina och Alicias Kims Solfjäderstaden.. jepp våra pojkvänner möts ikväll..... Veras och Alicias paoopr möts, här ska det hejas!!

Igår hade vi jätte mysigt hos Sandra som bjöd på lunch och sen fika, det var jätte gott. Var kul att se de små sötisarna leka( Alicia, Vera och en ny vunnen vän Wilma)... ja det var inte så mycket lek nu... men om några månader då blir det fart.

en mindre glad alicia och en Wilma som försöker trösta...

På kvällen var jag och Marina med våra tjejer ned på stan, det var tomtenatta, där mötte vi upp Sofie, vi gick in i Leo sen vände vi i dörren det var så mycket folk.. det pallade vi verkligen inte, så vi gick och satte oss på Espresso house i stället.. det var mycket mysigare..


Kyla

Idag syns det att det är kallt ut. buurr, men jag gillar det.. får se vad Tyzon säger, han är inte så förtjust i kyla... ska köpa ett värme täcke åt honom.
Förutom de vanliga rutinerna står lunch/fika hemma hos Sandra på schemat i dag, det ska bli riktigt skoj, var ett tag sen, vi sågs.
Nu ska jag käka frulle...


Onsdag och kylan är här..

Nu väntar jag bara på snön... hoppas att det kommer snart. Idag har jag och Vera varit och fikat hos Patrice och Melvin, det var jätte mysigt. Melvin är så söt han är snart 7 månader. Han och Vera satt brevid varann och han ville klappa henne... jätte sött, sen försökte han få ögonkontakt med henne, och böjde sig fram och åt sidan, det var såå sött..

Kl 13 var det dags för mamma-gympa.. det gick bra tills en början... men mitt i passet ville Vera inte vara nöjd längre, utan börja skrika, hon var tydligen hungrig... så det var bara att sätta sig och amma.. så jag missade typ det mesta... men vad gör man inte för sin dotter.. sen när hon ätit klart ville hon inte ligga ned. Hon har ju kommit i en fas där hon vill sitta med och eftersom hon inte kan sitta själv får man hålla i henne, eller så vill hon bara vara med hon vill inte ligga på madrassen och titta på... så hon fick vara med mig på det sista i gympan.. det gillade hon... sötis..

får se.. kanske måste åka och kolla på innebandy i kväll.. Peter vill, men jag är nog inte så jätte sugen... inte än i allafall..


inget house..

det var inget house så jag tittar på jag vill bli stjärna i stället!!


tis 1 dec...

NU är det december men ingen snö:( fast idag kom kylan... så snart kommer förhoppningsvis snön..
Idag när jag vaknade hade jag ont i ryggen... det kändes extra mycket när jag var ute med hundarna, (när chico drar)
Sen var vi över till Marina och Alicia och fikade, där var även Sofie, det var trevligt... och Vera och Alicia fick "leka lite"


SÖTISAR♥

Sen var åkte vi till Mjölby för att hämta upp Peter efter jobbet, vi åkte och tittade på ett hus. Det var jätte fint, men ligger en bra bit utanför Linköping... så vi är lite osäkra... kommer skriva mer om det när vi bestämt oss för hur vi ska göra, (om vi ska vara med och buda)...
sen var det tillbaka till mjölby för att släppa av peter på träningen och jag Vera och hundarna åkte hem..
Snart börjar House.. det programmet gillar jag.

 


RSS 2.0