Rädda mammorna

Rädda Mammorna 2009
Just nu pågår krig och väpnade konflikter på ett trettiotal olika platser i världen. Röda Korsets närvaro minskar risken för övergrepp. Rädda Mammorna-kampanjen inbringar pengar till arbetet för att skydda kvinnor och deras familjer.


Rädda Mammorna introRädda Mammorna-kampanjen pågår 1-31 maj 2009. På Mors dag den 31 maj sänder Röda Korset en insamlingskväll på TV4 till förmån för mammor världen över som drabbats av krig.

Varje dag våldtas, stympas och dödas kvinnor i krigs- och konfliktområden. I dagens krig och konflikter används sexualiserat våld medvetet som vapen. De våldtagna kvinnorna och flickorna riskerar förutom skador, oönskade graviditeter och förnedring även att förskjutas från sin familj och sin by. Skammen och skulden är ofta för stor.

- Röda Korsets närvaro minskar risken för övergrepp. Till dem som trots allt utsätts för sexuellt våld ger vi sjukvård och psykosocialt stöd, säger Sandra Pihlström, kampanjledare för Rädda Mammorna. 


ledsen, men det har varit en hemsk start på denna dag....

Jo, ska inte gå in allt för mycket med Tyzon mår inte bra... Min lilla älskling.. Han skrämde oss rejält i morse... Han mår dock lite bättre nu... Han hade väldigt svårt att andas och saliverade en massa, det var läskigt att se, att inte han intekunde lägga sig ned och få ro att sova, satt bara och stirra rakt ut...
Man blir extra rädd oxå för att det just är en sån ras oxå som har lite svårt att andas från början.

Det här är en bra cover:
Den är mysig...
Nu sitter jag med min älskade tyzon i soffan, hoppas att han somnar snart, han har sovit lite under dagen.

Det är ju morsdag i dag oxå.
Så mamma:



Puss på dig♥

nu har jag sett dem..

Vem ska skänka mig dessa skönheter:::
Klicka för att förstora bildenKlicka för att förstora bilden Jag är kär...
De kostar 998:-
Fy fasen vad jag önskar att jag vore rik.

begravning

Idag ska jag på begravning, har aldrig varit på en begravning i Sverige, jag har varit på en minnes stund och en rumänskbegravning. Det är det, och den var mitt i kalla vinter där och man var ute större delen av dagen och sen var det nästan kallare i kyrkan. Nog om det. Nu om idag. Jag tycker att swt ska bli jobbigt att gå på begravning dels för att det alltid brukar bli det, även om jag inte känner den avlidna så bra, så börjar tankarna alltid vandra när man är där. Mina första farhågor var: Vad har man på sig.... man kan ju inte bara sätta på sig nåt svart för så ska det vara... Dessutom har jag inte så mycket svart som inte är fest toppar. Men det problemet löste vi igår, fast jag kommer att känna mig lite ned klädd, men det är inte heller lätt att hitta nåt när man är gravid heller, och jag köper gärna inte nya kläder som jag kan ha en gång och sen inte mer. Efter min graviditet ska jag köpa mig ett par vanliga svarts fin byxor.... så man har, ägde massor sånna förr. Nästa bekymmer: Vad säger man till dem som förlorat sin närstående, är så dålig på sånt...

Det är Peters mormor som gått bort. Och den sidan av släkten har jag knappt träffat nån har jag hälsat snabbt på och vissa har jag aldrig sett, så det tycker jag är jobbigt, och då har jag och Peter ändå varit tillsammas i 3 år.
Dilemma tre: Jag är ju gravid, vilket innebär att jag är extra känslig och gråter för allt, räcker med att jag ser någon som ser ledsen ut, hör sorglig musik, kanske tänker på nåt sorgligt och börjar tjuta, tänk om det blir så att jag gråter mest eller att jag är den ända som gråter.. jag som knappt kände henne. Jag hade bara träffat henne några gånger.
Usch sånt här är jobbigt..

Kram

att det ska vara så mycket blanketter

Idag gick jag upp 6.50 för att jag skulle till Norrköping för att skjutsa syrran till halkbanan. (vilket hon klarade, mamma du kan andas ut=). Sen åkte jag hem tog en tur med hundarna, sen gick vi in och vilade.. från ca 10 till 12.30. det var skönt. Sen var det dags för lite lunch för mig, det blev varma mackor i mackgrillen, och hundarna som redan fått mat fick ett lite snack av mig, nämligen makrill det slukade de:)
Medans jag njut av mina mackor betalade jag även alla räkningar, (sånt måste ju göras) alltid lika kul:( Måste ut med hundarna igen, men det är så konstigt väder, och Tyzon gillar inte att gå ut när det regnar...

Just det blanketter... Varför ska det vara så att när man har blivit gravid att man måste fylla i massor av blanketter.. Inte är det kul och inte heller lätt.... gillart inte. Den blankett jag nu ska skriva är om havandeskapspenning, och bara de är jobbig att fylla i, men jag ska ta tag i det... om 5 min.

Jag måste även snart börja laga middag till min kära man kommer hem, men idag ska jag och hundarna gå ned till stationen och möta honom, vi behöver promenaden;)
Hoppas på uppehåll då dock.

Kramar


Regn------> ökat köp sug...


Nu gäller inte den rubriken mig;) Jag köpte den här underbara klockan när det var sol så jag får väl skylla på solsting. haha. Den är såå fin. Men jag tänkte på folk i övrigt. Tänkte på det idag, så fort regnet kom så blev det mer handla.. men så är det ju oxå på stan, har tänkt på det förut, folk springer in och ut... handlar inför fint väder. Vid fint väder sitter folk på cafér och chillar i solen..

Vi har i den här familjen varit duktiga den här veckan, och varit ute och gått tillsammans en sväng när jag har kommit hem från jobbet, även om det inte är så långt så gör vi nåt tillsammans, och vi gillar det alla 4.

Kram

Mini golf...

Igår kväll efter jobbet åkte vi för att spela mini golf i Vadstena tillsammans med Stefan och Emma och Måns.




Min älskling och jag i väntan på Emma och Stefan och Måns... de var lite sena!


Jag och Måns.


Emma funderar hur hon ska slå.




djupt koncentrerad


Pappa Stefan och Måns.

jag i "sandbunkern". Emma gör sig redo att börja....

Det var en mysig kväll i Vadstena, efter minigolfen gick vi till en restaurang där, där det blev lite mat och vitlöksbröd och öl och cola;)

Kram


ingen kan allt men alla kan något...

Idag har jag jobbat.. det har varit mycket att göra. Är helt slut nu...
Men det kan även bero på att jag inte fått sova så mycket i går kväll/ natt.. Peters tel ringde några gånger, Erik kom hit och sov pga missat tåg. Jag mådde jätte illa i går natt, blev nog för mycket socker på kvällen innan... kakbuffén, Haha.. inte så mycket sött innnan jag sover igen.
Sen väckte hundarna oss några gånger. sen sattes larmet i gång på kontoret här nedanför...
Fy fasen, de väcker ju för fan hela gården..

Nått som var kanon idag, var att när jag kom hem ifrån jobbet hade Peter städat upp och maten var på spisen och grillen... Lax och potatis majs och champimjoner... riktigt gott... det hela gjorde mig riktigt glad:) Tack Älskling... Älskar dig så!!!

Kram

Kakbuffè

Idag efter jobbet hade vi kakbuffé hemma hos Marina. Först åt vi tacos sen var det dags för det bakade. Alla hade bakat nåt och tagit med sig, så det var som knyt kakbuffé.

Här är det uppdukat;)
Gött var det, mätt blev man.. det var en väldigt trevlig kväll..

Hela vägen hem satt jag och tänkte på nåt otäckt.... nämligen spindlar.  Se hela bilden
Trodde det fanns en bakom mig hela tiden... usch...

När man kom hem till parkeringen sin, ja. då står det en annan bil där.... man blir så förbannad,, så då fick jag ringa parkringsvakten igen... Det är inte kul det där....:(
Jäkla idioter ser de inte att det är parknr där! Att det står skyltat var det är förhyrt och var det annan parkering.

Kram

Det blev Söderköping.....

Smultronstället....
Emmy och jag tog bilen till Söderköping till smultronstället för god glass...

redan börjat hugga in...


min glass... emmy njuter i bakgrunden...


Nu hade hon slitit sig från glassen en stund för att kunna le mot kameran;)



gött...



när vi går vår lilla promenad tillbaka till bilen..



lite närmare bilen... det är så söta vägar och hus i söderköping



Emmy och jag efter för mycket glass och mat..;) haha...

det har varit en mysig dag... 

Puss

Vad ska vi göra idag då? måntro?

Var är det fina vädret så vi kan gå ned på stan och äta glass???
Nåt ska vi nog hitta på, Emmy är ju här... Det är såå skoj att ha henne här faktiskt...
Se hela bildenKRAM

nytt

Jag som nästa cover:



snyggt!!!

eller kanske nästa Mona Lisa:



haha....

Här Gennet

Här kommer de efterlängtade bilderna:



Här är bilen:)



Här kommer en bild på mig... jag är långt i från vacker på kortet... inte till fixad inget smink och myskläder...
den brutala sanningen, haha...
det kommer ett finare kort sen...

Puss på dig

nån gillar mig inte.....

var ledig i helgen -regn och kallt samma måndag och tisdag- dåligt väder. onsdag fint- men då jobbade jag fick inte se solen. torsdag ledig- kallt ingen sol och några regnskurar. fredag- fint solen skiner och jag ska självklart jobba. så om ni vi vill veta hur vädret blir.... kolla bara med mig om hur jag jobbar...

En sak till när jag ändå är inne på gnällstigen... Tyzon och Chico har blivit bättre i öga ch ben... men då får chico öroninflammation på ena örat orsakat av tratten... som han ändå inte hade på sig så mycket som de sa... i sådana fall kanske han hade fått de på båda öronen. Jag må säga att jag tyckte det var nog med vet besök nu!!!

torsdag...

Väl hemma från uppsala... ska dra lite snabbt vad jag gjorde där..
Söndagen åkte jag, Matte och Emmy till Pappa, Mikaela och Bianca, där bjöds det på mat... Pappa kom inte förrän straxt innan vi skulle åka. Tråkigt, men sånt är livet, han typ träffa honom en kvart.
Sen släppte jag och Emmy av Matte hos hans pappa han skulle hjälpa honom med datorn...
Jag och Emmy åkte vidare till mormor och morfar... där blev det fika. Vi fick även lyssna på ett kassetband från -87 som vi hade skickat till Moster Ruth och hon har sparat det sen dess... det var super kul att  höra, lite pinsamt med... jag var bara 5år då och Emmy var 3år. Vi sjunger lite sånger..



Postens ljudbrev- Kommer inte ihåg att det fanns.... kommer knappt ihåg kassetbanden.
Men det är ett härligt sett att få en hälsning på!!

Måndag.

Luncha med Sofia och Emmy... Sofia ska ha en bebis 4 dagar för min syrra, hon visste inte om att jag var gravid så det blev en överraskning för henne:) Vi åt pasta sallad på Cupido... Jätte kul att träffa henne, man blir alltid glad av att möta henne..


Syrran och Sofia, -vi kollade lite på barn kläder. Sofia har en dotter sen tidigare;)

sen vart det en lite fika med tjejerna.



Nu börjar jag bli rund;)
Ellen var oxå med på fikan men hon kom senare när foto sessionen var över...

Den kvällen spenderade jag framför tv. Blev en Harry Potter film och glass för min del:)

mmm

Tisdag

Upp tidigt... Kollade på en B-skräckis på tv:n. Sen gick jag ut med hundarna. Mamma var och tränade. När hon kom hem gick vi ned på stan, jag Emmy och mamma. Vi lunchade på East&West. Jag åt sushi- Så gott och så efter längtat... åt så jäkla mycket... proppade i mig... det var buffe...
Sen gick vi en sväng på stan. Kollade runt lite.




På väg hem från stan...



På väg hem från stan slank mamma in till frissan (var en bokad tid) Sen kom hon hem som ny;)
Snygging där...

ca halv 6 skjutsade mamma mig til stationen... det var dags för mig att åka hem....
Riktig trist men skönt på samma gång...

Det var min långhelg i Uppsala...

Puss


sön morgon...

Kom till Uppsala i går kl 12.07, min kära syster hämtade upp mig vid stationen. Kul att se henne... hon hade blivit större sen sist. Ville inte åka hem till mamma direkt för hon hade jobbat natt så jag ville att hon skulle få sova ut... Så jag och Emmy tog en sväng till Gränby centrum.. där vi tittade i lite affärer, sen åt vi lunch... Mamma hade ju varit vaken för att jag skulle komma hem:) Stackarn, så vi kom precis när hon skulle somna om... men det gjorde inget... På kvällen gick jag till Nina hon bjöd på Tacos;) Carro och Lisa var oxå där... riktigt trevligt att träffa dem.. Carro och Nina har jag inte sett sen i januari... Tiden går fort... men men... vi pratade gamla minnen, spöken och allt mellan himmel och jord... kvällen avslutades med två st Sex i the City avsnitt... Tack tjejer för en trevlig kväll... Nu ska jag ut med mammas hundar... Puss

Uppsala...

Idag åker jag till Uppsala..... om bara en och halv timme... äter frullen nu.. sen måste jag packa duscha göra mig iordning.. oj, måste nog lägga på ett kol.. höres..

puss

Fredag morgon...för vissa..

Vi har som sagt varit uppe ett tag... I morse var vi upp och till barnmorskan, där fick vi lyssna på bebisens hjärta mys, sen var det som vanligt blodtryck, blodprov plus urinprov... Allt såg väl bra ut... blodprovet kommer ju senare... Sen var det skynda sig därifrån för att släppa av Peter på stationen. Själva åkte vi hem en stund (hundarna var med) För att sen åka till veterinären igen med Chico, ett stygn hade gått upp, det klipptes bara bort och såret som är kommer att läka ihop bra, men han får inte vara på det och slicka.. för då kommer det bakterier dit som gör så att det blir en infektion... mindre bra...
Hann där imellan prata med min mamma i tel 1 h...

Nu ska jag chilla ett tag.. är så trött. Sen måste jag gå ut en sväng med hundarna, måste packa göra mig i ordning ska på innebandy fest i kväll;) Ska bli nice...
Sen lördag morgon åker jag tåget till Uppsala... jippie längtar som fasen, det var ett tag sen jag var där...
Längtar till att få träffa alla...
Måste nog käka lunch nu är hungrig!!


Kramar Mickan♥

Nu har några dagar gått...

Har varit ledig i två dagar och inte skrivit nåt... har ingen ursäkt förutom lathet..hahah
Det har inte varit fint väder.... och i tis sov jag typ större delen av dagen, är helt slut numera. I onsdags var jag till foten, (fotspecialist) skulle fixa ny inlägg. Fick en uppläxning om mina skor... det värsta är att de vill att man ska klumpiga sport skor, fula tofflor eller tant skor.... men kul... aldrig jag sätter på mig dyligt, han total sågade mina nike... ingen dämpning.. my as...
Han tycker det är onödigt att köpa nya inlägg för 1400 och sen inte köpa ordentliga skor att lägga dem i.... för det blir för hårt och då kan man få andra problem:( Fy fasen.... tro inte att ni ser mig i vandrings sandaler...
Sen efter det blev det en vandring på stan i regnet... Räddade sommaren genom att köpa ny bikini:)
Fika med Anna och Ida blev det oxå, på espresso house, det var mys... skönt att sitta inne och sippa på en chai latte och se regnet falla utanför...
Mindre kul var det när man fick bege sig ut för att cykla hem....

Idag har jag jobbat, det gick faktiskt bra, min rygg höll:) vilket gör mig glad... Imorgon ska vi till barnmorskan och lyssna på hjärtat... det blir spännande...

(Kort på bilen och mig kommer nästa gång, jag lovar gennet;) )

puss

mina hundar



Såhär såg mina hundar ut när bägge var nyopererade, Chico med gips och Tyzon har opererat ögonen...

M &

MMMM i går jobbade jag som vanligt  när det är fint väder... haha, det var mycket folk och ganska mycket att göra, så det var helt ok. Sen på kvällen gick vi ut och käkade med Catrin och Gustav vi var på överste mörner.... Det blev en hamburgetallrik för mig, det var gott, och det var mycket folk, så är det på uteserveringar när det är fint väder;)
Såg några kändisar igår... haha:
Se hela bilden
Andreas Lundstedt plus pojkvän och några vänner till dem antar jag kom och satte sig på överste mörner;)


Olle Sarri, gick förbi, men han valde att sätta sig på en annan uteservering nämligen Harry´s

Så Linköping är kändisladdat.

Sen var vi på bio, vi såg State of play... den var ok.. som alla sånna filmer...
Det var trevligt att umgås med Gustav och Catrin för det var väldigt längesen vi träffade dem... nu ska det inte gå sååå länge innan nästa gång...

Jobbade i dag igen... idag var det mycket lugnare än igår...
Pratade med Gennet idag.. det var mycket trevligt det var ett tag sen... saknar dig tjejen...
Vi måste ses snart...!!!

Kram

Svett...

måste vara den vidrigaste lukten för mig just nu... intorkat svett. Jag menar känner man inte själv att man luktar...???
Fy fan, usch...
I morse var det super fint väder, typiskt när man jobbar.. det var finare idag än igår..:( fasen....
Villka I-lands problem man ha, kollar just nu på "humorgalan" där det finns barn som lider... det är hemskt och sorgligt imorgon ska jag köpa mig en pin och stödja, skulle skänka pengar om jag hade några...

Blev grillat ikväll mums:




________________________________________________________________________________________

Sista april var det igår med... första gången jag inte var i Uppsala.. lite sorligt faktiskt... nästa år är jag DÄR.
Hoppas att jag var saknad där;)
Vi tillbringade vår valborg hemma hos Stefan och Emma och måns med hundar..
Åt mat och mös.. men det blev hem gång vid 11 jag skulle ju upp och jobba idag..
Vi på hem vägen:







Varning för starka bilder!!!




Som sagt vi lämnade in och hämtade Chico igår  Han fick ta av sig gipset. Så det var ett svagt ben och en groggy Chicco jag hämtade hos veterinären... Blödig som jag är började tårarna typ spruta på en gång, men då skulle jag titta bort för man ska inte ömka sin hund.. men det var såå synd om honom. Men allt hade gått bra, så nu är det hemma rehab på två månader... Inga mer tabletter och inga mer salvor.. Nu får vi börja gå ut på promenad fast det är bara 10 min tre gånger om dagen sen får vi utöka med 5 min per vecka. Han ska forfarande vara lugn... Allt går vingligt nu, och han stödjer inte riktigt på benet men det tar lika lång tid att vänja sig med gipset som utan... men med långsamma promenader och mycket vilja ska det här gå bra... vi ska även massera hans muskler när vi varit ute och gått sen ska vi böja leder och sånt...
Men det ska gå bra.. här är han min älskling:



Precis hemkommen (lite groggy)

Idag var han mycket piggare.... Nu hoppas vi på att allt går bra..

Puss


RSS 2.0