Sjuk...

Jag är sjuk!! Har varit det ett tag nu.. toppen nåddes för tre dagar sen och har hållt i sig. Igår så hade jag världens tandvärk plus att jag ej sovit nåt under natten pga det.(peters födelsedag) Sen hade jag även feber och var riktigt snorig. Så jag var tvungen att uppsöka tandläkaren! Det slutade med att de drog ut en tand (visdomstand i överkäken) och sen ska jag få en ny tid för operation för att operera ut en visdomstand, den spolade de bara rent nu... Inte så kul att ligga där med feber och täppt näsa och sen försöka andas och tycka att det är toppen att tanden rycks ur.. men jag klarade det galant.
Så här snyggt svullen var jag när jag kom hem.
Tycker synd om min älskade Peter som fyllde år då (onsdag) Hann upp och gratta för att sen slänga mig i sängen.. för att sen peppa mig inför tandläkaren.
Så födelsmiddagen jag hade planerat blev inte av, Vera och Peter åt korv med bröd! Jag sov. Sen har jag även kännt smärta upp från näsan upp i huvudet och världens tryck i huvudet när jag böjer mig framåt. Så i natt sov jag heller inget bra pga huvudet.. Så i morse åkte jag till vårdcentralen och där fick jag bekräftat det jag trodde och det var att jag hade bihåleinflammtion. Det gör så j-la ont ska jag säga. Nu får det vara nog med sjukdomar här. P och V är fortfarande lite förkylda de med.
Nu tillbaka till soff läge.
Kram

Nu börjar vi komma in i livet lite...

Dock blev vi förkylda på en gång när vi kom hem. Vera har varit krasslig och jag har och är krasslig och Peter har varit lite krasslig. Idag är jag nog på toppen av sjukdomen.. mår riktigt dåligt i dag. Fasen inte kul.. och på min lediga dag, hoppas att det är bättre i morogn.
Jag har kommit i gång och jobbat och Vera började dagis förra måndagen. Det gick bra första dagen tills i slutet när de bytte blöja på henne.. då blev hon jätte ledsen. Sen har det inte gått så bra på dagis, hon har varit ledsen. (jag har inte tagit inskolningen det har P gjort!) I fredags var inte V på dagis dock, då var hon sjuk hade legat i feber torsdag natt. Men idag hade det gått bra på dagis, hon åt lunch där också. Håller tummen för att det fortsätter att gå bra.
på väg till dagis..
Vad har vi annars gjort då, vi har hållt på att få i ordning på våran nya lägenhet.. så det har varit mycket plock, I helgen var jag ledig, så vi gjorde ett försök att gå på stan i lördags, men det tyckte Vera inte var så kul.. så det blev inte så långvarigt. Sen efter stan tog vi en sväng till sagoland och köpte en cykelsits, (vera fick den i julklapp av Kais.) Den monterades på lördageftermiddag.
Så här ser det ut när vi är ute och cyklar och i söndags cyklade vi till busfabriken där vi mötte upp Vs kusin och det blev lek för oss alla;) Sen blev det en söndags pizza;)
Sen i går jobbade jag... Och idag har jag blivit ännu sjukare, vilket jag hoppas är toppen på den här förkylningen, har huvudvärk + värk i kropp känner mig febrig är illamående sen är jag täppt i näsan.. Inte kul. Så på det sättet har jag spenderat min lediga dag... Hoppas att jag mår bättre i morgon för då vankas det jobb!!
Sov gott allihopa, det ska jag. Vera sover numera i sitt eget rum och hon sover hela natten, + att hon börjar sova lite längre på mornarna håller tummen för att det fortsätter.. dock har vi märkt att hon drömmer mycket mer.. ibland mardrömmar:(
god natt.
kramar

I Sverige

Nu är vi tillbaka i kalla Sverige. Innan vi kom tillbaka till Sverige var vi en sväng till Bangkok, det var riktigt härligt. Det har varit mycket nu, flytt, dagis, förkylning och i morgon börjar jag jobba..
Hej då Koh lanta.
Hotellet i Bangkok.. super fint.
Utanför MBK
På siam ocean World, där vi var sista dagen för Veras skull, så hon skulle få göra nåt annat än gå i shopping centrumen, så hon kunde få springa omkring och leka och titta.. hon hade super kul.. och precis när vi gick ut därifrån fick hon mandarin och somnade i mellan tuggorna.. så trött var hon.. sötis.
Vera klappar också ormen.
Kör tuktuk själv;)
Tittar på fiskar..
små som stora!!
hajar..
Kul att se havets fiskar..
Det var en riktigt trevlig familjedag♥
love
härligt
Äter med pinnar.. gött.. riktigt duktig..
Nu ska kurera mig.. är förkyld. och i morgon ska jag jobba, då börjar allvaret..
kramar

Sista kvällen<3

I dag är det sista dagen.. sista kvällen här på Lanta, imorgon åker vi till Bangkok! Så vad har vi gjort idag då.. Vi har hämtat upp vagnen som varit på tvätt, vi har kört bort lite leksaker, vi har packat, vi har sagt hejdå till Micke och Tina. Sen åkte vi ned till Castaway för lunch, Vera fick lunch hemma och hon sov under våran lunch.. så vi satt stilla och bara njöt.
Sen gick vi ned till stranden och tog vårat sista dopp i havet (dock inte jag).
Men var med och lekte lite i sanden.. men för det mesta fick jag ligga och läsa ut min bok;)
Min snygga, snälla pojkvän♥
Vera åker rutchkana i sanden! sötis! Hon tycker att det är jätte kul!
Middag åt vi på Pa-Pas, calamares till förrätt och räkmacka till huvudrätt.
Efterrätt åt vi på slow down;)
Min favvo glass..
Jag och min lilla älskling.
Ser ut som de har ett heart to heart samtal.. mina fina.
Nu ska jag bara njuta!!
Får se om jag hinner någon mer uppdatering.. Annars hörs vi när vi är back in Sweden!!
KRAMAR♥

Chang<3

Idag har det regnat och varit mulet hela dagen. Det sägs hålla i sig till torsdag. Våran resa kommer alltså sluta som den började. ( iallafall väder mässigt) Under förmiddagen var vi hemma och hade det bara mysigt. Sen fick vi tid över att göra det jag planerat att göra i ett halvår nu. Fixa chang(elefant) bamboo tattoo;) Jag har ju verkligen fått dille på just elefanter.
Nu börjar de...
Det gjorde inte alls ont.. eller det känndes det gjorde det (men inte så mycket), men det känns mer när man kör med maskin.
Färdig. Inte jätte stor.. lagom och jag älskar den!
Efter när det var gjort åkte vi hem så Vera fick sova och vi packade. En väska är klar;) Däri ligger saker vi ej behöver mer. I morgon är vår sista dag.. såklart hoppas vi på solsken, men det ser ej ljust ut... bara det är uppehåll i allafall så vi kan vara ute och njuta.
I kvällvar det lite spa kväll inbokad, jag fixade ögonbryn och peter tog fot massage (självklart inte samtidigt för en måste ta hand om Vera) Jag och Vera gick ned till stranden och väntade på peter.. det var hur många thailändare som helst som stannade och stannade oss, för att prata med Vera.
På väg ned till stranden tog vi en paus.
Middag: Vera äter lime på Time for lime!!
Surt.. eller hon ällsskar att göra "suur" minen, hon är en liten teater apa.
Me.. Väntar på maten.. det var 6 små rätter. gott, men det tog lite tid mellan rätterna vilket inte var jätte bra för vår del just idag, när det blev extra sent och V var trött och vi inte hade någon vagn. Men Vera skötte sig utmärkt, måste jag säga!
Fick till en familje bild till.. dock var inte Vera beredd:)
Nu ska jag plocka lite till.. sen sängen.
Kramar

Relax<3

Idag har vi varit på Relax hela dagen! Vi har haft det jätte mysigt.
Badat och simmat.
Nu fick vi till en bild;) Lunch tid.
Efter lunchen och efter att Vera sovit, åkte vi och lämnade in Veras vagn på tvätt. Sen blev det tillbaka till beachen.
Vera är med och kör!! Hon älskar det!
Sen blev det en happy hour.
Den var riktigt god.. efter drinken gled vi hemåt för middag, som vi köpte med oss från papaya.
.
Våra kära öl..♥ Ville bara visa er stora och små öl av varje sort.
Nu blir det sängen. Klockan är 22.00.. haha.. men det är då vi brukar gå och lägga oss, snuttan vaknar tidigt och då gäller det att vi är ut vilade.
Kram

Moonwalk och old town

Idag blev det en heldag på stranden regnet kom endast när vi åt lunch, sen klarnade det upp, och blev jättehärligt igen!! Vi hängde vid moonwalk i dag vågade inte chansa och åka långt nu när vädret har varit som det har varit. Men så idag var det ju fint:)
jag och älsklingen♥
Kärlek♥
Vera har nyss vaknat och Peter och V myser, (där brukar vi yoga)
Tankar tuken inför old town resan!!
Så här ser Vera ut när hon ätit oreokaka! Som hon fick av massagedamen på moonwalk!
Peter och V slappar till det innan middagen.
Så här går det när man ber någon ta ett familjekort med våran "Hightek"  kamera!! Jag kom ju inte ens med PÅ bilden... hahaha.. hon tyckte väl inte att jag var snygg i nog, eller så passade jag intein.. haha Men restaurangen var jätte mysig, riktigt trevligt ställe och maten var god!! Synd bara att vi stötte på det såhär sent in på resans gång;)
I old town är det festival. Laata lanta festival..
Riktigt trevligt, kul att strosa omkring på "gatan" som man knappt kände igen pga alla stånd och allt folk.
Här satt barn runt en pool och skulle fånga riktiga fiskar för priset 10 baht.. jag förstod dock inte riktigt poängen?
Matstånd.
Vi gick och vi gick tyckte Vera, till sist ville hon ej sitta i vagnen vilket är förståligt, så hon fick gå, och först ville hon dra vagnen, sen kom vi till en bar-stånd där de spelade reagge musik, där  på gatan stannade hon och dansade! Flera stannade och tittade och klappade händer:)
Sen gick vi vidare till ett "disco"  (till er somvarit här var det Mangohouse som var omgjort) Inne där var det dans golv och en mamma och liten pojke dansade där och självklart ville V oxå dansa med, och det fick hon, sen var det på tiden att vi alla fick fukta strupen efter dansandet! SKÅL!!
På hemresan somnade Vera gott, även om man själv var smått orolig över att åka tuk den där vägen i kolsvart mörker.
Nu väntar sängen. Och vi hoppas på en solig dag i morgon!!
Puss och kram

Dagarna som gått..

Nu har tiden sprungit i väg igen.. några dagar har gått utan uppdaterning.. Men vi gör inte så mycket förutom att njuta.. njuta av tillvaron, njuta av tiden vi har med varandra, och njuta av vädret eller jo av vädret... de senaste dagarna har det regnat.. men då har det varit från ca lunch och framåt, så lite lek i solen har det blivit i allafall för oss;) så vi ska inte klaga... fast det hade varit skönare med sol hela dagen!
När vi suttit inne har vi börjat rita massor, vi får hörnen av pappret och Vera mitten, hon är utan tvekan konstnären i våran familj!!
Träffade för första gången en bekant här nere, det var då en gammal innebandy vän till mig.. världen är liten!
Underbara regn!!!
Men lika glad är jag för det!!
gladast var nog Vera som fick glass... (stulit Peters)
Man måste smörja in sig innan man ska ut i solen.. (Vera hade fått tag i solkrämen och på nåt sätt fått upp den när hon slog den mot min rygg, sen började hon bara smörja in! så snällt♥)
På same same stranden, där vi var idag!
leker på stranden.
Myser när V precis vaknat!!
Sen kom regnet.. Peter och V gick ut och lekte lite ändå..
Men lillan började huttra lite efter ett tag.
Ska precis komma in under tak..
Vi stannade där ett tag... men när det började likna ett uppehåll då hoppade vi på tuken och åkte hem.. men tror ni vi klarade oss.. icke sa Nicke.. Men lika glada var vi ändå när vi kom hem..
Sen blev det middag på Bajen... inte kul att ta sig någonstans när vädret är såhär... Tydligen skulle det här "skit" vädret hålla i sig oxå... men vi får väl se.
KRAMAR..

Kvällen!!

Kvällen::
Kul, ikväll var vi på Bajen. Vi såg på melodifestivalen, men det var fel del:( men Vi hade super trevligt, och maten var jätte god! Sen var vi över en sväng på Bajen sports bar.. kollade på lite fotboll!!
Nu sängen!!
Kram

Middag på funky fish

I kväll åt vi en mysig middag ute. Vera hade försig redan ätit hemma innan. Och hon sprang omkring och lekte massor medans vi väntade på maten, men medans vi åt satt hon "stilla" i sin stol. (så stilla min vilding kan) men man kunde njuta av maten och faktiskt äta den i ett sammanhang utan att slänga i sig den!! Hon fick givetvis äta av våran mat, så att hon hade lite att plocka med!
De två senaste dagarna har V varit på jätte bra humör, riktigt rolig och riktigt bra att ha att göra med, hon har blivit så duktig på allt hon tar för sig! (nu låter jag som en typisk mamma, hihi)♥
Mätta och glada!!
Kram

svullet öga

Imorse närjag vaknade kände jag att jag hade ont i ögat. Tänkte inte mer på det, men sen när det fortfarande gjorde sig påmint, var jag tvungen att kolla mig i spegeln.. ajaj..ena ögat var svullet och rött på ögonlocket. Orsak:Ingen aning. Det är just det som är skumt. Peter brukar få så i bland. Fått så hemma någon gång och ca 3 ggr här. Plus att Melina hade så när hon var här. Skumt. Det svider fortfarande lite på ögon locket annars börjar det nog kännas lite bättre, fast ena ögat är lite tyngre..
Men det blir nog bra snart. Nu ska vi snart ut i solen och njuta.
Ha en bra dag!!

nu rullar det på..

Idag är det exakt två veckor kvar tills vi intar svensk mark igen... Skulle vilja stanna längre...
Igår på dagen var vi på Klong dao på southern lanta så Vera fick leka av sig lite.
Vera leker i borgen.
Kör..
På kvällen var vi hos Isakssons för att säga hej då till Malin. Vera och jag gjorde oss fina.
Så fina vi blev.. Vera fick nagel lack på både fötter och händer.. Så fort jag tog fram nagellacket och filen kom hon springandes och ville ha.. förut har hon bara vågat måla en nagel... Nu satt hon stilla och fick alla naglar målade♥ Världens sötaste unge!
Festen var jätte trevlig!!
Idag var man väldigt trött, men det blev Relax bay.. och åt hejdå lunch med våra grannar. De åkte i eftermiddags.
Nu i kväll var vi och åt middag hos tanten.
Peter och Vera utanför tanten.
Jag på stranden.
Tanten fick tillochmed bära henne, (Vera blev mutad med frukt) Sen var tanten Veras favorit!!
Peter slappar i solnedgången.
Vera sprang efter tjejerna på stranden, så de tog henne i varsin hand och följde med henne till Peter sen var de kvar och pratade lite.
myser med pappa och solnedgången.
Jag och älsklingen♥
Pratar med syrran samtidigt, så vet inte hur det inlägget blev. Nu blir det film med älsklingen.
Kram

den 1:a mars

Idag har Vera varit på bättre humör, så efter att jag tagit en sväng på gymmet och Vera fått sin lunch åkte vi till stranden Klong nin. Peter och jag åt lunch och sen smet jag ut i solen, Peter satt kvar och läste medans Vera sov klart.
Sen när de kom, blev de lek i stället. Ett tag blev det lite gnäll på fröken, men då kom vi på att det kanske var tröjan, så när vi sen tog av henne den blev hon glad igen;) Vi satte senare på henne en bättre tröja än den första.
Så vi hade en super trevlig eftermiddag!!
Puss ♥
Leker i sanden
Vi har grävt ner peter.. och vera masserar peter ansikte med sand;)
Som sagt en underbar dag.
Kramar

RSS 2.0