Byta till sittvagn??



Njuter av solen...



Vägrar att ligga ned i vagnen, vill sitta och titta♥
Ska byta till sittvagn när det fina vädret kommer tillbaka;)

(kort tagna härom dagen när vi var till stan)



Grå onsdag!!

Idag har det varit full rulle..
Vi har varit på babysim.. hade ju drop-in tid så vi passa på, vi vart ett gäng;)

Vera dyker.. vi testade olika sätt att ta kort.. vi har nog kommit på det, så vi får ta bättre nästa gång.. detta blev bra.. men de tidigare, inte så bra.. man får ju inte dyka för många gånger per gång..
Så nästa gång blir det ännu bättre!!
Hon är jätte duktig när vi dyker ska tilläggas..


Mys i handukar efter badet... mamma är ju så långsam efter;)

Efter badet blev det en sväng till Ikano/Ikea för lunch, det var trevligt..
Sen gick jag och Marina och såklart våra små och tittade i lite butiker, köpte lite till Vera lika så gjorde Marina till Alicia... men det är bara för att våra små charmtroll tjatar så!!

Så det gråa vädret har jag inte tänkt på idag.. hoppas solen skiner imorgon..


Grattis älskling!!!


Idag fyller min älskling 25 år!!


Någon vill gratta!!


Babysim.. kul;)

Idag var det super kul på babysimmet!! Vi fick dyka och sjunga massor, satt även på "simmadrass" några låtar, det var skoj. Höjd punkten var när vi fick testa "sim ringar" Då fick Vera flyta omkring själv och simma.. det gillade hon massor, mungiporna var under öronen, hon var så glad, man fick dock vara med lite så att hon inte skulle åka igenom.. men det var snarare att hon tippa lite framåt och doppade sig själv. Dyket var by the way vårt första på simskolan, det gick jätte bra och Vera var jätte duktig.

Vi hade tyvärr ingen kamera med oss denna gången.. så nästa gång ska vi absolut ta med den;) och då får vi förhoppningsvis testa flytringen igen.. så ska ni få se en riktigt glad tjej;)
 Efter badet åkte vi till G och Catrin och fikade.. sen åkte vi hem och de kom till oss, då åt vi och kollade LHC matchen tillsammans, så det var en riktigt trevlig dag... ett extra plus var att LHC vann..


Rösta

Rösta på min bästa väns söta pojke Liam som har världens sötaste smile... rösta här!

han är så söt♥


i mina gyllene skor...

I sina gyllene skor                                            

 

tar hon an världen idag♥

Önskar alla en härlig fredag!!


började med en ny rutin..

Nu tänkte jag att nu ska jag minsann få sova en hel natt, med en ny rutin så att V är mätt längre. I stället för bara gröt kl 19 så får hon nu i stället gröt kl 17 och välling kl 19 och sen är det säng ca 19.30.. Igår somnade hon i min famn vid ca halv 8 efter hon ätit välling, och den fick hon i sig nästan allt:) Det här bådar gott tänkte jag.. Hon vaknade inte nåt under kvällen, hon sov så sött, nice... Men sen vid 23 vaknade hon upp.. och ville ned till vår säng för jag försökte nämligen få henne somna om i sin säng först.. men det gillades inte.. Väl nere i vår säng, låg hon och vred på sig.. så jag tänkte hon kanske är hungrig ändå.. så då fick hon bröstet.. som hon snuttade på bara en stund.. sen kom jag på att jag tänkte köra med ersättning om hon vaknade så jag gick upp och värmde på den, och gav henne av den då åt hon ett tag, men jag tycker att allt blev mycket jobbigare för mig på det här viset och tänkte i mitt stilla sinne att det är mycket skönare att amma, då kan man bara lägga henne vid bröstet sen somnar vi ju om båda.. Men i natt var ju planen att jag skulle flytta över henne tillbaka till sin säng när hon somnat.. men hon somnade aldrig riktigt (medan jag var vaken, sen bestämde jag mig för att hon fick ligga kvar och om jag vaknar flyttar jag henne då..) men nästa gång hon vaknade ville hon ha mat igen så gav henne flaskan som hon åt lite av fast fortfarande inte nöjd så hon fick bröstet återigen.. Det blev bara värre i natt har hon vaknat 4-5 gånger och snuttat plus ätit ordentligt 1 gång.. sen efter hon åt så mycket blev det ett blöjbyte tidigt  på morgonkvisten... sen vaknar hon som vanligt vid 6.30-7 och är på strålande humör medans jag är ett vrak av trötthet.. Några tips, hur gör jag för att hon ska sova hela natten eller inte vakna för att snutta??
Skulle var skönt att få sova en natt.. ska prova i kväll igen.. så håller tummen för att det går bättre..


mys med Tyzon



gosar♥

 


blomman<3



Den fick jag igår av Peter när han kom hem... Tack älskling!!
Vad ska ni göra idag då?
Det är ju inte världens bästa väder.. jag måste en sväng till stan och göra ett byte.. fast känner inte riktigt för det när det regnar.. är faktiskt sugen på en fika..
får se vad vi hittar på.


förlovningsdag<3

Idag har vi varit förlovade i 2 år... det firade vi med god mat.. Två rätters, förrätt och huvudrätt. Efterrätten kommer sen;) alltså lyxglass. Den ska avnjutas nu när lilltjejen ligger och sover.








När man ändå satt isolerad..

Igår var det ju inte bra väder... dessutom är vi här förkylda så att åka och hälsa på någon var det inte fråga om.. Fast vi tog dock en sväng till Netonnet, fixade lite saker... men annars var vi bara hemma.. och då passade jag på att sy lite.. tänk på att jag inte sytt sen i 8:an, så jag är nybörjare, haha... men det är kul att ha lite att pyssla med.. Peter och Vera lekte massor i vardagsrummet när jag sydde.. plus att hon sov en bra stund ute på balkongen;)

Här är i alla fall resultatet av det jag sydde igår:

byxa med matchande dregglis.



Vera i morse med kläderna på:



Jag blev nöjd med resultatet;)

I dag har vi varit till vårdcentralen kollat öronen ett återbesök sen öroninflamationen. Det såg bra ut!!
Så skönt.


4 dagar innan Vera kom...







Kärlek♥

 4 dagar senare kom våran prinsessa♥


Fredag hela veckan..

Har ju varit borta hela veckan så det känns så, nu i allafall. Hela dagen idag har dock kännts som måndag tills nu..
Jag är fortfarande super förkyld och känner mig lite febrig... jobbigt!! Men det blir nog bra till helgen, håller tummen.
Idag har vi bara slappat, (jag och Vera! Peter har jobbat) det har varit skönt. När Peter kom hem, gick han på promenad med Vera och Tyzon och jag åkte och handlade. Måste ha middag och frulle tills imorgon. Hoppas att vi får sovmorgon då.. Vera gillar inte sova länge på morgonen dock.. fast en hon väcker än tidigt, så får hon en på strålande humör när hon ligger där och ler och pratar.. trollungen min♥
I kväll är det solsidan... haha det är så bra och roligt. Så det är mitt fredags nöje.. ska titta på det och njuta av ett glas coca cola. Vad ska ni göra den här underbara fredag?

Min älskling:




Vill önska alla en trevlig fredag kväll och en fortsatt trevlig helg!!


Hemma igen efter en härlig kort vecka i Sälen:)

Nu är vi tillbaka;) Har haft det jätte bra.
 vera och måns softar ned i stugan

 

 kort från fönstret (kvällning)

 morgon (nypistat och härligt)

 morgonmys

morgonmys ( måns och farmor Aino)

 lek

 Uppe i toppstugan!

 Aino, Vera och Siv på väg ned efter fikat i toppstugan.

 Måns tog en annan väg ned! Med pappa sin.

 Han gillade det super mycket..

 jag på bräda..

 Pulkaåkning... gillades kanske inte så mycket..

 Men hon gillade att glassa i solen, hon är lik sin mor♥ här har hon tagit min solstol...

 promenad.. måns vaktar vagnen..

 coolingarna Måns och mormor Siv njuter av dagen.

 i väntans tider...;)

 backen..

 Emma

 Tobbe (Veras farfar)

 jag..

 måns

Med detta avslutar jag en riktigt härlig semester, vi har haft det kanon trots förkylning, täppt näsa, rinnande näsa, hosta, magsjuka hihi men det har ju oxå varit fyllt med spänning, skratt, gjort saker man aldrig skulle göra, god mat, mys, fint väder.. allt som tillhör en bra resa.
Måste bara säga att Vera var jätte duktig i bilen både dit och hem!!




Snart melodifestivalen;)

Snart börjar det!!  Är laddad. Riktig bra start fällt i år, många bra låtar. Vem vinner??

Idag har vi varit och lämnat Tyzon hos sin syster;) Det funkade bra, men måste säga att det var nog lite mer fart i den mopsen, hon både pussades och nafsade lite i handen.. Tyzon gör inget av detta.. Skulle vara mysigt med en puss nån gång.. hihi.
Vi sover hos Peters föräldrar i natt för imorgon drar vi till fjällen... fest hela kvällen, ok det blir ingen fest, men mysigt kommer det att bli. Vi åker nog ganska tidigt imorgon, vill ju åka så mycket som möjligt... fast har lite ångest över att lämna stumpan min.. får efter varje åk, åka till henne... Nä, måste koppla av när jag åker och lita på att hon klarar sig utan sin kära mor ett tag.
Det kommer att gå bra, alltihopa.. får se hur det blir med uppdateringen i veckan.. Ha en super vecka... det kommer jag att ha;)



Kais och Lasse..

Grattis mina underbara morföräldrar♥

 


fredag kväll och jag är jätte trött..

Idag har jag och Vera varit och badat, det var jätte kul. Har även varit så duktig att jag har tagit två längre promenader med Tyzon... haha men det kanske jag gjorde omedvetet för att slippa städa;) När vi kom hem från badet, hämtade vi upp Peter och Tyzon för att Tyzon skulle få sina klor klippta.. Vi kan inte det själva.. (då blir det ett jäkla liv) Sen åkte vi och handlade, (åker ju till Sälen på söndag så handlade till vår maträtt.)
I natt fick vi sova bättre än på många nätter, skönt... hon vaknade väl några gånger, men inte det där oroliga och gnälliga som det varit. Ändå är jag såå trött. Imorgon måste vi packa och städa, sen ska vi lämna Tyzon han ska hälsa på sin syster när vi är i Sälen. Efter det åker vi till Peters föräldrar, där vi ska spendera natten och självklart så blir det MELODIFESTIVALEN på kvällen.. har redan köpt chips och dip tills imorgon;)
Snart börjar solsidan, haha den är ju bara för bra!!
Ha en bra fredag kväll..


snart 6 mån..

Det här önskar sig Vera i 6 mån present: Fjällräven - Kånken Mini


tuff natt..

Tredje natten i rad, som vi inte fått sova.. Lilla hjärtat vaknar, skriker, rör sig, sparkar, river, sover riktigt oroligt, precis när hon håller på att somna igen vaknar hon till och vrider sig. Det slutar med att hon har benen på mig och huvudet på Peter eller att hon nästan slår huvudet i sängkarmen..stackarn! Man blir helt slut själv.. man förstår ju att det är av en anledning det är så, fast när man är så trött, håller man på att bli tokig. Så.. det hjälpte inte med vällingen, gjort ett nytt försök ikväll.. ska straxt gå och lägga mig så att jag får sova nån timme innan det börjar, för hon brukar vakna vid ett-två för mat..
Har ni nåt tips vad det kan vara eller beror på, så lämna gärna det.. och vad man kan göra för att det ska bli bättre!
Har två teorier själv.. kan vara tänderna som är på väg eller öronen igen.
Hon är lite lös i magen och hon tuggar på allt, dessutom äter hon inte lika bra. men det sist nämda kan bero på maginfluensan hon haft.. Ska ringa imorgon och kolla bvc och se vad de säger..

Idag blev det en sväng på stan igen! Var ju VIP dag på Kaphal så hade 30% på hela köpet, så jag passade på, det blev såklart kläder till Vera, en jeans-jacka, ett par byxor och strumpor;)
Blev oxå en fika med Camilla och Albert, det var nice.
När jag kom hem från stan hade jag en riktigt mysig eftermiddag med hjärtat mitt, så det tog bort det resterande av mitt dåliga humör.. lite försvann även när jag shoppade, haha
Nu blir det nog natt..


Dagens..

Idag var vi ju som sagt till Bvc för 6 månaders läkarkontroll.. Vera var jätte duktig och allt såg bra ut. Hon vägde nu 6940 g så hon hade bara gått upp 100 g men så är det när man varit magsjuk, då är man inte sugen på mat dagarna efter heller, men nu har maten kommit igång igen.. så allt är bra. Hon är nu 67 cm lång. Pratade lite om mat med dem med, nu byter vi ut gröten på kvällen mot välling, så att hon ska stå sig hela natten, (för efter 6 mån ska man inte behöva amma på natten, om barnet äter bra under dagen, de vill bara snutta då, men mamma (jag) vill gärna sova hela nätter nu) så vi provar med det här så ska vi se.

Efter BVC mötte vi upp Marina och Alicia, för en fika.. det blev vårt vanliga café, nice..

alicia äter mammas halsduk;) haha.. Våra sötisar♥

Efter fikat tog vi en snabb runda på stan, det blev lite shopping;)
 Blev en "skinn-jacka" till våren, hängsebyxor, jag gillar sådana dessutom praktiska.. sen solbrillor till sälen;)


Fick även hem min dregglis med napphållare idag som är specbeställd av LOTTA som gör sådana;) super fina. (klicka in och kolla och beställ)
Till middag idag blev det soppa, den blev kanon god:
 mumma

Nu ikväll gav jag Vera välling, hon åt inte upp allt, hon fick väl i sig ca hälften.. men begär inget annat, det var första gången hon fick välling. Sen höll hon på att somna sittandes i knät på mig, men innan hon hann somna lade jag henne i sin säng, där hon somnade själv.. så skönt, det var första gången;) vet inte om det var vällingen förtjänst eller det faktum att hon var super trött eftersom hon skippade sin powernapp på eftermiddagen/kvällen.
Får se om hon kan sova där hela natten eller i alla fall inte vill snutta nåt i natt... det återstår att se.. hon har dock vaknat till en gång, då gick jag bara in och stoppade tillbaka nappen i munnen sen somnade hon igen..
Somnade en timme innan hon brukar oxå.. visste knappt vad jag skulle göra med den tiden..




Onsdag och solen skiner..

Härligt fint väder, har precis kommit in efter en promenad. Väntar på att lillan ska vakna för att hon ska äta innan vi ska iväg igen. Ska på 6 mån läkarkontroll idag.. tiden bara rinner i väg. Man måste verkligen njuta av varje dag:)
Efter kontrollen ska vi ta en fika med Alica och Marre, var ett tag sen vi sågs nu. Det ska bli skoj.
Ska oxå hämta ut mitt gåvopaket från Libro som har kommit till Lindex, ska se vad för roligt den innehåller;)

Nä, nu måste jag nästan väcka lill skruttan, för nu är det mat dags..
NJUT AV SOLEN!!


En underbar stund..

 lek med kusinen

 mys med gammelmormor

 lek

 snygg frippa

rasmus..

Hade det super bra i Uppsala och hemma hos Eriksson/hjelm...




Söndag, snart bär det av hemåt.

I går gick jag, Vera, Emmy och Rasmus till stan för att träffa Lina för en lunch på stan. Det blev pasta sallad och en kaffe på ett fik i svavagallerian, det var jätte mysigt där. Det var såå trevligt att träffa Lina, det var såå länge sen. Vi satt där flera timmar och pratade.. sen tog vi en snabb runda på stan efter.. när vi var klara var kl efter 16.. tiden går fort när man har roligt. Vera fick en jätte söt snutte filt av Lina. Tack så mycket!♥
Tog en sväng till mamma efteråt. Sen blev det snabb handling för Emmys del, medans jag hämtade Peter, sen satt vi utanför affären och väntade på Emmy medans barnen skrek, måste säga att det är som ljuv musik för öronen;)
Blev en taco kväll här innan melodifestivalen andra chansen... Nu längtar jag tills nästa lör, när det är final!!

Nu ska vi snart åka hem, fast först måste vi hämta upp Tyzon hos mormor, sen skulle jag vilja förbi hm och kolla om kavajen finns där, har sett en som passar mig..;)


fint väder och spya...

Både i går och idag har det varit och är kanon väder. Älskar det här vädret, massor av snö och sol.. så mysigt och fint. Igår träffade jag Nina, Carro och josse och Lisa för fika på stan.. det var super kul att träffa dem. Hade riktigt trevligt och jag njöt av deras sällskap.. mys. När man sitter där inser man hur mycket man saknar dem.
Efter stan åkte vi hem och jag stack i väg en stund och skjutsade mamma till fest, fick åka runt halva Uppsala.. gud så de bygger om här.
Sen blev det fläskfilé gryta till middag hos Emmy, det var super gott. Efter middagen tog jag, Peter och Vera en sväng till Micke och Lisa, måste ju se deras lägenhet, åkte med Emmy som åkte vidare för att titta på innebandy. Hemma hos L och M bjöds det på plock och coca cola, det var gött. Hade en riktigt trevlig kväll, kul att bara sitta och snacka så där. Sen kom Emmy och hämtade när matchen var slut. När vi kom hem till Emmy och Matte och skulle precis kliva in genom dörren spyr Vera och det är inte lite... har aldrig sett en lite spy så mycket.. hela hennes overall på pyjamases och tröjan hon hade under och hela peters jacka, hamnade tillochmed i peters jackficka. Stackars liten... Tänkte då att kanske varit mycket och hon ätit för mycket, men så var INTE fallet.. Vi gick och lade oss efter att vi sköljt av sakerna och bytt på Vera.. Men det dröjer inte länge innan nästa stora spya kommer.. hela sängen där hon och jag låg. Så det var bara upp igen ta av henne kläderna och hämta nya lakan och handdukar att lägga under. Sen fick hon lite mat av mig för att hon behöver nåt i magen. Efter nån timme spyr hon igen:( och det var bara att byta handduk. Hon var väldigt lugn själv och duktig, grät bara lite när hon spydde sen vart hon "typ" glad. Och hon somna om snabbt trots att hon verkade ganska pigg mellan varvenV vi fick i henne lite vatten i mellan åt oxå det var bra behövs, för att man måste ha nåt i magen.. Sista gången jag hon kräktes var 5.20 i morse.. då var det 4 gånger hon kräkts.. mammas lilla hjärta♥ Sista gången sa jag att nu ringer jag sjukvårdsupplysningen.. Men gjorde aldrig det, hon fick lite vatten och sen efter en stund fick hon mat av mig.. och nu mår hon bra.. Stackarn har väl oxå fått maginfluensa... Inte kul. Snacka om att man sov lätt i natt, minsta lilla ljud och jag vaknade. Nu har hon ätit två gånger och fått behålla allt.. så nu får vi hoppas att allt är bra.
Nu på morgonen tog vi en dusch hon och jag och jag fick tvätta, overallen, peters jacka, lakan och handdukar.. phuu inte kul när barn blir sjuka.... Det jobbiga är att jag vill veta "vem det kommer ifrån"? försöker räkna på det, men det kan ju komma var ifrån som helst.. Nu har vi haft vår släng av allt så nu får det vara NOG!!
Ha en bra dag allesammans... och njut av SOLEN!!



Uppsala

Nu är jag i Uppsala hos min syster.. mys.
De har ju flyttat till större, och den är fin, men under konstruktion så när de är klara kommer den bli jätte fin... Nu känner jag att jag oxå verkligen vill flytta!!!

Idag ska jag till stan och käka lunch med syrran och Lisa det blir såklart sushi buffé.. det har jag längtat efter.
Inatt har jag väl sovit sådär, jag och Vera delade på en 90 tältsäng, och innan hon har funnit ro, så ligger hon och vider och vänder.. tills jag håller på att bli tokig. dessutom numera när hon vaknar skriker hon.. vet ej om det är för att hon inte är hemma eller om det är en ny period.. men en natt skrikar period vill jag inte välkomna med öppna armar;)Hon hade svårt att somna inatt med, måste vara för att hon saknar sin pappa.
Han kommer oxå till Uppsala snart. Vi längtar efter dig och älskar dig Peter.

Här snöar det massor, vi tar bussen till stan, men ska nog gå hem phhhu, hur ska det gå:/


feber:(

I natt när jag lyfte ned Vera till vår säng i natt kände jag att hon fått feber. På morgonen när vi vaknade tog jag tempen på henne då hade hon 39.8 grader. Stackars min sessa.. så hon fick en panodil. Så idag har vi bara varit hemma och tagit det lugnt. Vera har sovit ganska mycket och varit slö och lite mer gnällig. Sist jag tog tempen hade hon 40.1 grader. Jobbigt när ens barn är sjukt. Så hon har fått en panodil till och nu sover hon. Hoppas att hon mår bra i morgon min tjej. Min mamma kommit hit idag. Om Vera blir bättre snart så åker jag nog med tillbaka till Uppsala.


RSS 2.0