vad helgen bjudit på..

Vi var på ett års kalas igår. Men innan vi åkte till kalaset fick vi fin besök hit på götgatan;) det var nämligen Lotta och Sara som hälsade på.. det var så kul att se dem, det var ju inte igår om man säger så. De fick se lilla Vera, jag antar att det var den stora anledningen att de kom.. en annan kommer ju tvåa numera;) hihi.. men det gör jag så gärna. Sara var ju i Linköping och hälsade på hon är annars Uppsalabo. Som både jag och Lotta varit. Det var i allafall super trevligt att ni ville komma och hälsa på. ♥
Det var Veras kusin Måns som hade kalas. Det var riktigt trevligt. Han fick ett trumset av oss;) Så nu lär det bli liv i luckan.. han gillar nämligen att slå och banka.. en riktig trumspelare;)
Efter kalaset åkte vi med till Peters päron, där vi åt middag och Peter, hans bror och måns passade på att basta medans maten tillagades.. själv däckade jag nästan i soffan... var så trött.
Efter maten var det bara att kasta sig i bilen för att skynda sig hem för melodifestivalen.. missade de två första låtarna:( I bilen hem skrek Vera hela vägen hem, stackas lillan min.. så peter fick klättra bak och sätta sig med henne..
Appropå melodifestivalen hur kunde killarna med låten Idiot komma vidare ens första gången!!! Fy fasen den var ju så kass.. usch.
Idag vart det som alla mornar en tidig en. Så vi gick upp. Sen blev det ett bad för Vera... och nu doppade vi Vera under vatten.. ville inte vänta så länge som vi är tvugna på simskolan.. Hon blev inte ledsen i alla fall och det är ett plus;)
Annars har vi typ inte gjort nåt.. innan Peter åkte till match gick jag och Vera och lade oss en stund igen vilade förmiddag. När vi vaknade var det dags att gå ut med Tyzon.. idag har det ju varit ganska varmt ca 6-7 grader varmt.. hmm. snön börjar smälta:( alltså massor av vatten på gångbanorna.. inte så kul.. men vi gick inte världens längsta sväng heller. tänkte att vi skulle ta en längre promenad nu när Peter kommit hem igen.
Sen har vi även haft ett videosamtal med Veras gammelmormor på msn.  Det var trevligt.
Så den här söndagen har bara varit en slappar dag.


Tuffingen Vera i förmiddags;)


bra..igen..

nu är jag bra igen.. så nu ska lill tjejen och jag ta en sväng till stan.. har lite ärenden som måste fixas..




illa, illa jag mår illa!!

Jag har fått magsjukan. Jag-magsjuka.. jag som aldrig är magsjuk. Det började i måndagskväll, då jag kände att jag mådde lite illa. Tisdag morgon när jag vaknade hade illamåendet inte släppt, men det var inte så jätte farligt. Åt frukost som vanligt, men sen vart det akut toanödigt.. och så höll det på hela morgonen och jag mådde mer och mer illa.. (Måste tillägga att jag avskyr att må illa och hatar att spy..) I alla fall så ringde jag till Peter på jobbet och frågade om vi känner nån i Linköping som är hemma på dagarna som skulle kunna ta med Tyzon på en promenad och ta med Vera och vagnen då med eller om farmor kanske var hemma... Men hon jobbade, men sån tur var Kalle och Patrice och Melvin hemma så de kunde ta Tyzon och även Vera om jag ville.. först kändes tanken på att lämna henne jobbig.. men jag mådde så illa att jag kunde inte roa henne så vid 10.30 kom Patrice och hämtade dem. Jag lade mig i sängen och däckade. Peter åkte hem från jobbet tidigare han var hemma vid två, då gick han och hämtade V och T. Jag låg däckad fram till sen eftermiddagen, rörde mig sakta i sängen pga att det vände sig i magen så fort jag rörde mig. Men jag klev upp och gick lite då bröt det ut.. sen spydde jag resten av kvällen.. det sista jag drack i går kväll, var två glas avslagen cola.. det fick jag behålla. (Peter hade försökt få tag i blåbärsoppa men det var slut överallt) När vi gick och lade oss hade jag ont i hela kroppen och det spratt i mina ben, och jag kände mig febrig. Sen vaknade jag av att jag mådde jätte illa och fick koncentrera mig på att inte röra mig så mycket, givetvis vaknar V då och jag fick väcka Peter så att han kunde lyfta ned V till mig. Tur för mig så sov hon väldigt bra i natt och vaknade bara två gånger. I morse när jag vaknade kände jag mig lite bättre, men jag har mått illa hela dagen och varit riktigt matt i kroppen, men jag har fått behålla allt jag ätit:) Trots det så har jag som sagt inte varit i topp klass, lilla promenaden ute med Tyzon tog mycket på krafterna, så Peter fick komma hem tidigare idag igen.. Hoppas att min kropp återhämtar sig i natt och att illamåendet släpper för pallar inte att må illa.. som jag säger: Jag föder hellre tre barn på raken en att må illa!!!


God natt..

Nu har min snutta somnat.. hon är jätte snorig, låter jobbigt att andas.. Har haft koksaltlösning i näsa men det hjälper inte mycket:( Hoppas Peter får tag i Nezeril, de är bra.. Han är på träning nu, han kom hem en sväng efter jobbet innan träningen.. han hann ge Vera gröt och mysa lite..


(kvällsmys)
Nya "mat-flaskan" med vatten... och vatten var ganska gott eller så är det flaskan som är lite smaskig eftersom den är ny..
God natt från oss..


Fint väder..

I dag när jag var ut med Tyzon var det verkligen ett fint vinter väder... gatorna var plogade och solen sken.. jag riktigt njöt. Vi ställde in öppnaförskole trippen i morse för att när jag vaknade var det nästan 20 minus.. inte de bästa förutsättningarna för att ta en promenad på 40-50 tur bara.. Vera har blivit snorig oxå, så vi gjorde rätt som stannade hemma.

Marina och Alicia kom hit på lunch och fika.. det var riktigt trevligt. och våra töser fick "leka" lite.. sötisar...
När de gick vilade vi lite på soffan.. och nu sitter jag och väntar på att min karl ska komma hem, fast det var inte ens säkert att han skulle hinna hem innan innebandyn, så då ses vi inte förrän 11 i kväll... Vi saknar dig Peter♥


Söndag.

Igår gjorde jag typ ingenting, jag och Vera var insnöade;) Peter tog sig dock ut i snöyran för att tvätta, duktig karl jag har♥ Vi var alltså inne hela dagen.. Peter gick till jonthe för att kolla på fotbollen och då kom Emma hit och vi såg melodifestivalen... självklart;) Sen kom killarna hit och vi spelade spelet med Andra ord, samtidigt som vi såg på skidor.. så vi var tvugna att pausa spelet ibland. (Vilket spännande skidrace det var igår, och vi fick två medaljer!) Det var en riktigt trevlig lördag kväll.

I dag har vi ju varit på babysim:

Det är jätte kul, idag lekte Vera och Alicia lite.. sötisar..

Det som är lite tråkigt med babysimmet är att vi inte kommer att få doppa dem, den här gången, vi går alltså 8 ggr och bara flyter runt. Fast idag åkte Vera under med näsa och mun i alla fall ;o och sen börjar vi själva förbereda henne för dyk, vi tog en vatten kanna och hällde vatten över henne.. och det gick jätte bra..
Tog svängen förbi Ikano på hemvägen, var tvugna att handla lite mat och så köpte vi en pulka till Vera.

Min starka karl och min underbara dotter♥


Vila i frid med kärlek från oss<3

Peters farmor gick bort för några veckor sen. Igår var vi på begravningen, den var jätte fin. Vill hedra hennes minne här.

Till Stina:

Du somnade stilla
då färden var slut
från allt vad du lidit
Du nu vilar ut
Vi binder en krans
av minnen
de vackraste och
finaste vi har
Vi vet att de aldrig vissnar
Hos oss är Du alltid kvar    
  

Vila i frid♥


semla och te

Bättre sent än aldrig♥

gött!!

pappamys..

Nu sover hon sött♥


Babysång

Idag har vi varit på babysång för första gången.. Vi gick dit med Patrice och Melvin.. det var skoj, kunde dock inte låtarna, men man lärde sig snabbt.
 förvånad... jepp;)
Idag lagade jag maten till Vera det blev fisk med potatis och morötter.. det slank ned, men hon fick bara en smakpotion för det kan vara lite sådär med fisk (är tydligen lite lätt att vara allergisk mot det!!)Hon gillade det, så imorgon blir det mer!! Bvc sa att vi kunde börja med kött och fisk nu, för att hon äter så bra.
Igår var vi ju på Bvc för 5 månaders sprutan, det gick bra skrek när hon blev stucken plus tårar, gick över snabbt, skrek lite mer lite mer tårar vid den andra sprutan.. men det gick fort och det gick fort över. Så var laddad att kvällen skulle sluta med skrik och feber... men inget.. kanske lite i natt men inte värre än det ... eller jo.. hon sov inte mycket i natt.. låg och pratade flera gånger (tillockmed med peter som annars sover) sen skrek hon några gånger oxå.. så en annan har inte sovit nåt.. hoppas det var nåt sprut relaterat så att det inte kommer vara så nu.. för jag vill sova på natten.. jag pallar inte att inte sova.. Och i dag är hon som vanligt. Hon var nog förresten kanske lite slöare på kvällen men inte märkvärt..
 

Nu tackar jag för mig.. ps min syrra bakar semlor!! är så sugen synd bara att man bor för långt bort, annars hade jag hälsat på om nån timme;)


Mysdag.. snart jobb..

Haft en riktig mysdag med min älskade dotter♥

sittande skönhet..


tillbaka lutad skönhet..


Nu dröjer det nog inte så länge innan hon sitter själv (ordentligt, utan att man måste vara beredd på att hon faller;)) (sötnosen)... hjälp, vad tiden går fort, man måste verkligen ta vara på varenda dag.. och riktigt njuta av den...♥

                                                                        


Vera 5 månader<3

I dag är vår älskling 5 månader:



Dop i helgen.

I helgen har vi haft dop, det gick  jätte bra.. Vera var jätte duktigt i kyrkan♥

 Här får hon "vatten" på huvudet... (själva dopet)

 Nu var dopet avklarat...

På bilden från vä: Peter och Vera, Stefan (fadder), jag och Iza (fadder).. Riktigt bra faddrar:)

Uder dopet läste mina systrar en varsin dikt, de var jätte duktiga och dikterna jätte fina jag blev riktigt rörd och tårögd♥  Så fina!
Hela den dagen gick jätte fort, han knappt hälsa på alla på fikat..
Så jag passar på att tacka alla här, Tack alla ni som kom och tack för alla fina presenter Vera fick..
Och ett  stort Tack till Aino och Jayanthi som hjälpte till under och efter fikat, super snällt.

Efter fikat åkte delar av min familj och Peters familj hem till Peters föräldrar där vi åt middag och fikade (igen) haha.. det var riktigt trevligt.. och det blev en sen kväll och en väldigt lång dag.. Innan vi åkte hem kom Micke och Lisa, Packa och packas syster förbi.. så det blev lite snacka i köket.. innan vi åkte hem,..

En stolt moster (Bianca) håller i Vera.. som för första gången vågar hålla:)




ska åka och träffa prästen..


Vera sitta själv.. ja i allafall en kort stund♥ sötis
Nu ska vi iväg och prata dop..


Mycket nu!!

Träffade IDA och Marina och Alicia på stan idag och tog en fika.. riktigt nice. Kul att träffa Ida igen, det var ju ett tag sen, det blir ju inte så ofta (hon bor ju i stockholm) men när hon är här passar vi på att ta en fika vi allihopa:)

Det är mycket här nu med dopförberedelser, har ju dop på lördag.. det är mycket som ska fixas.. Ska bakas och träffa prästen imorgon.  På lör morgon får vi tillgång till lokalen så det blir till att fixa allt då..
Nu ska jag se en film.




mysdag..

Idag mötte vi Marina och Alicia på stan, vi skulle äta lunch, vilket vi gjorde på Clara´s, men tyckte inte att maten var speciellt god där:(  Skulle tydligen vara ett "mamma cafe" men de enda mammorna där var jag och Marina. Efter maten tog vi en sväng på stan... lite små shopping blev det;) Sen blev vi så kaffe sugna så vi gick till vårt favvofik och tog en latte och chokladboll:
 gött!!
Vera blev väldigt ledsen när vi var och fikade, men det blev bättre när hon fick lite mat i magen, hon fick potatis och majs puré, det slank ned lätt.
Den här dagen tycker jag var riktigt mysig, skönt att få prata av sig lite..
Tack Marina och Alicia för en mycket trevlig dag♥

Vera på vägen hem.. Då skulle det sittas i vagnen!! Men lade henne efter ett tag och då somnade hon gott... ville bara sitta ett tag och titta på folk;)


Nu ska vi till stan



ha en bra dag...


måndag

Vaknade som vanligt idag innan 8, men det var så ljust så jag trodde först att klockan var vid nio, fick en chock när jag såg att den bara var 7.48.. det har blivit så ljust på morgonen så snabbt, vi går verkligen mot ljusare tider..


 
Vera i morse när jag åt frukost, hon gillar verkligen att vara i gåstolen.. nu sitter hon mest i den och trycker på knapparna, men hon kan förflytta sig lite i den går sakta men säkert.. jätte sött att se♥

Men vet dock inte om det är så bra att sitta och gå i en sån för tidigt?!

Idag har vi varit på öppnaförskolan, det var skoj.. det var en ny låt vi sjöng om nåt flygplan och barnen fick "flyga" lite.. den gillade hon jätte mycket. Vart jätte glad. Hon var dock ganska trött under sångstunden, så när vi gick slocknade hon ganska snart i vagnen och sov lite mer än 3 timmar.. gött. Hann med lite mys med pappa innan han skulle i väg på innebandyträning.

nu ska jag kolla på tv.


söndag..

Som söndagar brukar vara, var jag och Vera uppe tidigt.. fast idag tidigare än andra söndagar.. Vi gick upp och lekte.. slätå  vi peter sova ut..

Vi har även varit på babysim, men idag var det inte Veras dag, hon var så trött när vi var där så när vi gick ned i badet började hon gråta.. så det var bara att gå upp med henne. Sen efter ha varit uppe gick vi i igen, då blev det bättre, fast hon såg såå trött ut, plus att hon var nära till gråt ibland.. När vi sjöng sista låten då de ska ligga på axeln, höll hon nästan på somna, hon började gosa in sig hon mig.. så direkt efter den sista sången gick vi upp..

Idag har Peter fått vara hemma med Vera, jag var nämligen in och jobbade i två timmar idag. Det var skoj, tror att det är viktigt att Peter får lite kvalitetstid med Vera utan att jag är där..
Så skönt det var att komma hem sen;)

Nu i kväll har vi varit hem till Camilla, David och Albert och ätit mat och spelat sällskapsspel, mycket trevligt, men nu är jag såå trött.. vet inte ens om jag orkar slö titta på tv..


lördag

Hade en riktigt trevlig fredagkväll.. med massor av mys. Ville bara att ni skulle veta det;)

Idag har vi varit på resemässa i konsert och kongress, det var vi och 50 plusarna, haha, fast vi fick veta det vi skulle, det vi gick dit för;)
Efter det gick vi till ming och åt lunchbuffé.. gött. Såg Eddie från Idol där;) Linköping är ju såå kändistätt haha..
Det blev en sväng in på polarn och pyret, fick dock inte handla nåt för Peter. Stefan, Emma och Måns följde sen med oss upp på en snabb fika innan de var tvungen att skynda sig till Babyproffsen..

Nu har jag sytt, jag har lyckats med det, har nog inte sytt sen jag gick i 7-8, jo en gång.. någonstans i mellan då nu har jag sytt en kjol till mig med hjälp av mormor..

Det jag har sytt är ett "påslakan" till täcket som Vera ska ha i vagnen, leopard mönster som jag gillar;)
Jeans leggingsen köpte jag åt Vera på H&M i fredags kunde inte låta bli de var så snygga.. de har fått in så mycket fina vårnyheter...

Nu ska jag se melodifestivalen!


fredag

Idag blir det en sväng till stan möter upp Peter och tar en vända:) Får sen vad vi hittar på i kväll, men det blir nog fredagsmys... I helgen är min älskling spelledig;) så det blir mys för hela slanten.. Nä nu är det dags för lunch här.. Vera får majspuré och jag ska väl äta mackaroner med korv..

Ha en trevlig fortsatt dag..


dagen till ända...

 världens sötaste nallebjörn♥
sitter och väntar på att jag skulle få på mig mina ytterkläder för att åka och klippa håret...
det var verkligen dags.. var slitet, men tog ytterst lite, bara det nödvändigaste!"

en super trött nallenbjörn♥
somnade på golvet när vi skulle gå utan gnäll. Världens sötaste björn♥ och snällaste♥

                                                                                            


torsdag

redo för dagen, plus att det redan skett ett klädbyte;)

 

snart kommer Tyzon hem, han var inte intresserad av donnan tyvärr...

ha en bra dag..


onsdag

Jepp, nu är det lill lördag.. men idag fanns det inget att fira. Idag skulle jag besikta bilen.. här är den historian:
Började med att vi gick upp och åt frukost, klädde på oss och gjorde oss redo.. ok, inte riktigt så var det.. Vera var klar, jag hade inte klätt på mig kläder för att gå ut, inte heller fixat till mig.. men, men var på väg att göra mig klar.. då bajsar ju givetvis Vera så det är bara att byta.. stressad som jag börjar bli..( i allafall 11.40 hade jag tid, 11 hade jag satt att vi skulle vara ute vid bilen...  hittar inte riktigt dit så vill vara ute i god tid, dessutom DÅLIGT VÄDER!) Var klar i god tid hemma phuu, skulle bara ta nyckeln, då var det bara den ena nyckeln hemma, den sämre, arh.. finns inget att göra, var väl ute straxt efter 11.. Till en bil som är full med snö.. dessutom snö runt hela bilen.. Hade ju Vera i bilbarnstolen i handen.. och var tvugen att gå runt för att låsa upp bilen (mauellt) sen sätta in Vera. Hade ingen borste så var tvugen att dra av all snö med armarna..
Sen när jag sätter mig i bilen, ja då öppnas rutan bak, ut och stänga den.. och så höll det på ett tag.. när jag sen skulle backa ut gick det inte bilen bara slirade, ut och försöka få bort snön.. så höll det oxå på ett tag så ut för fönstret och slirandet, jag höll på att bli tokig.. men till sist kom jag där ifrån kanske 25 över..
Ja, sen när jag äntligen var på väg.. ja då körde jag fel, och hade ingen aning om var jag var.. men hittade till slut.. tur att det inte är så långt dit.. var väl där 11.37.. gick och knappade in reg nr.. sen in i bilen.. jepp då öppnades fönstret igen bara att gå ut och smälla igen det:) in igen.. oj, vad mycket snö jag har på bilen, så jag klev ur och tog bort lite fram. Satt mig i bilen.. tittar upp lite snabbt, där står ju mitt nr.. höll på att missa det.. texten hade hunnit bli liten.. så det hade väl stått ett tag.. trodde jag skulle få vänta längre..
När besiktningen var klar.. ja, då gick ju bilen inte igenom.. 2 fel som vi måste åtgärda inom ett visst datum, sen om besiktning.. blä.. kommer kosta massor.. Men när jag kom hem så stod en postbil (mindre lastbil) nästan på min plats, så fick trixa mig in.. sen höll låset på krågla...andas mickan andas... sen hade jag vera i famnen oxå.. tur var väl det.. man bli så glad när man ser henne..
När vi kom hem var det lunch dags efter det har vi bara tagit det lungt.. plus att jag bakade en kokoskladdkaka.. den blev god:)
När Peter kom hem, gick vi till Priso eller ska jag säga pölsa sig i snön med barnvagn.. Vi handlade mat.. Kvällsmaten här blev tacos.. det var riktigt gott, och efterrätt kladdkaka;)
Nu ska jag kolla lite på tv innan det är dags att krypa till kojs..
Ha en trevlig fortsatt kväll.


tisdag

Är fortfarande förkyld:( Men kunde inte sitta inne hela dagen var tvugen att ta en promenad.. så varför inte ta den promenaden till tygaffären...
När jag skulle möta upp Sandra som skulle följa med, satt en hund i den kröken, helt ensam, jag såg ingen ägare någonstans.. så när jag gick förbi den, gick den i väg en stund, men jag såg den hela tiden, den såg rädd ut men hade halsband och bricka. Alla som hade hund och var på väg åt det hållet vände... stod där ett tag men såg ingen.. lyckades kalla på hunden och fick han att sitta på samma plats, så jag närmande mig hunden för att jag tänkte jag skulle kolla brickan.. men då gick han igen.. och jag försökte kalla på honom.. men han gick under tunneln och jag efter.. då hör jag Sandra skrika på mig, hon trodde jag vände hem för hon hade tagit för lång tid, haha fast jag hade inte väntat länge, skulle bara ta reda på var hunden tog vägen.. men jag såg han inte.. så jag hoppas att han hittade hem..och det var folk som gick förbi och tittade på mig och hunden..
Men vad är det för ägare som lämnar sin hund att sitta i en cykelkorsning.. och fine om man vill träna sin hund att sitta och vänta på samma ställe men då kan man ju inte gå så långt att man inte ser den.. tyckte så synd om den... vill veta vad som hände med den stackarn... Det hela var mycket skumt.

Jag ,(Vera i vagnen) och Sandra hann med två tygaffärer och monki och gina tricot.. Nu har jag äntligen hittat en klänning till dopet, och den hittade jag på jobbet:) och jag som har letat efter den perfekta klänningen.. såg en på monki som var ganska lik den här först.. men den var slut i hela Sverige och det gjorde mig ledsen, men nu när jag hittat den här är jag glad igen:)

Ikväll åt Vera massor av gröt och nu ligger tösen och sover så gott i sängen. Hoppas att hon sover länge.. de senast dagarna har inte det med säng tiden funkat, så hoppas att vi har kommit in i fas igen.
Peter är som vanligt på innebandy träning i kväll. kl 21 börjar House säsongs premiär jippie... sen kl 22 är det FINAL av paradise hotel.. vem vinner? Tror att Jackie och Patrik har stor chans. Vi får se...



måndag..

Idag har jag inte gjort många knop.. Har åkt på en dunder förkylning... blä.. Vera är dock bara lite snorig, hoppas att det inte att det blir värre. Så idag har vi inte gjort nåt spec, tror dock Vera tycker att mamma varit lite tråkig idag.

När Peter kom hem blev hon glad... äntligen någon med fart i. Han gjorde soppa åt mig plus att han köpt en chokladkaka åt mig.. min älskling♥ då blir man glad.
Sen hyrde han även en film som vi ska se Wallander -dödsängeln hoppas att den är bra.. har inte sett många Wallander.
Peter har precis gett Vera gröt.. Det gillar hon♥.. mums
nu ska vi se filmen..


RSS 2.0