Tisdag..första dagen "ledig"

Dagen började med sovmorgon till kl: 6.38 så skönt..
Kl:10.00 var det dags för Bvc, där fick vi ett årssprutorna.. men ingen vikt och mätning den här gången, vi ska dit igen den 14 för 1,5 års sprutorna och då ska vi ha ett års kontroll.
Hon blev jätte ledsen av sprutorna.. jobbigt, tycker att det är jobbigare nu att vara med och ge henne sprutan än vad det var när hon var mindre.. känns som om hon förstår vad det handlar om mer nu.
Efter Bvc gick vi upp till vårdcentralen, för V har haft en vagel vid ögat i snart två månader, och vi har avvaktat för de sa att den skulle ge med sig men det har den ej gjort, så vi var upp och skulle kolla upp den. Där fick vi vänta i en halv timme, sen var det vår tid fast det gjorde inget, Vera lekte i barnhörnan och gick runt och charmade och vinkade till folk.. den var en dam som ville ta med henne hem;)
Väl inne hos doktorn sa han att det var en "kronisk vagel" vilket inte innebar att den inte försvinner utan att den sitter längre..
Så vi fick nogon antibiotika salva som ska ta bort den.. skönt.. för det kan inte vara behagligt för lillan.
När vi var klara där gick vi ned på stan för att köpa skor.. nu när hon börjat gå så kan vi inte vara ute och gå med bara tyg skor.. så det blev ett par Kavat, tydligen bra första skor/ lära gå skor.. dyra var de med 400 kr. Varför ska barnskor vara så dyra?
Vera sov inte förmiddag i dag, så när vi kom hem ca halv ett var det dags för lunch, men hon åt bara några tuggor.. sen vägrade hon och var ledsen.. hon var så trött lillan.. så hann knappt lägga ned henne innan hon somnade. Sen sov hon i 50 min sen grät hon, fast när jag kom in sov hon och grät samtidigt.. och somnade inte om ordentligt så jag tog upp henne och försökte gunga henne det hjälpte inte, lade henne brevid mig och det hjälpte inte sen lade jag upp henne på mitt bröst och då tystnade hon.. Så där låg vi.. och så sov vi en timme till:)
När vi vaknade upp, fick Vera macka och banan.. sen var det bara att skynda till stan, där vi tog en fika med Linda och hennes 3,5 veckors gamla prins;) så söt.. riktigt trevligt. Vera var dock lite gnällig, men det var förståligt. snuttan.
När vi gick hem såg vi att "någon/några" hottat upp soptunnorna i stan:

Alla med olika mönster. Tycker att det blev jätte fint.. smart ide.. genast roligare att slänga skräpet!!

Eftersom V bara sov en gång idag + att hon fick sprutor idag så somnade hon vid straxt efter 7 i dag istället för halv 8-8.. helt slut var hon..
Nu ska vi se om P och jag ska äta nåt.


dagens..



Snart drar jag till jobbet.. sista dagen på "sommar jobbet", så nu är jag ledig eller "mammaledig" inte för att man är ledig då!!..  men det kommer att bli någon jobbhelg och jobbkväll.. fram tills vi åker..
Ha en bra måndag!!


så jäkla skraj...

Vi sitter och tittar på Zodiac och rätt som det är hör vi någon som rycker i handtaget på våran ytterdörr, jag blev så jäkla rädd.. tur att det var låst, så att man ej glömt det. Så vi kollar i titt hålet.. ser en man som går upp och ned i trapphuset.. sen kommer han igen, men den här gången plingar han på.. Jag blir så klart ännu räddare och har fingret på ringa polisen knappen.. ( man skrämmer upp sig själv, inte blir det bättre när vi ser filmen vi gör heller) Sen ser jag en skymt av mannen.. han har röd t-shirt på sig, kallingar el väldigt små tunna shorts, och sen knallgula strumpor.. verkar en aning förrvirrad.. Försökte ringa störningsjouren men inget svar..
Sen efter att ha hört hissen åkt upp och ned ett antal gånger och plingandes på en annan dörr, tror jag det kom någon som kände igen honom... Men nu sitter jag här skärrad och massor senarion i huvudet. Jag blev så svag och skakig i benen och det gick upp i ryggslutet nästan..
Får se hur bra jag sover i natt.

god natt och försök att sova..

Kram

Lördag kväll

Idag har jag jobbat!
Nu har det börjat regna...:) det gör mig inget vi ska ha mys kväll hemma och titta på stjärnor som dansar (dansfeber).. Och till det ska vi äta toaco-paj.. dock skulle jag vilja ha ett glas vin till det.. men man kan inte få allt man vill.

I går efter jobbet åkte jag till stan på "mamma-träff" utan barn. Vi mammor hade en barn fri träff, vi var på Riva och tog nåt glas vin, sen gick vi en sväng in på harry´s och svängde våra lurviga. Jag gick när det började komma massor av folk, man kan väl säga att jag var i det stadiet där man ska välja om man ska gå all in och då dricka mer eller om jag skulle cykla hem... så jag cyklade hem, men jag hade jätte trevligt och det var så kul att DANSA.. måste göra om det snart.. när jag inte jobbar dagen efter.. Sen har man ju en morgon pigg donna som ska upp vid kvart i 6 på morgonen så det måste man orka.

Nu till nåt annat V kan numera resa sig själv upp utan stöd, hon gjorde det igår, hon kom på "knepet".. så nu går det undan, hon kunde sen tidigare gå lite.. men nu går det verkligen undan, när an kan gå några steg från var än man är. Innan hon lärde sig utan nåt i handen kunde hon resa sig med någon sak i handen som stöd, eller som hon kunde ha som hjälp.

nu har jag haft en natti, natti paus och nu äter jag ..
blir nog mer uppdatering i morgon..

Puss

Today som alla andra dagar..

Idag var vi en sväng upp till öron med Veras ena hörapparat som hade gott sönder. Och givetvis började det spöregna när vi var ute med Tyzon... sen har det i stort sett regnat hela dagen.. så det har inte blivit mycket gjort.. men precis nu har solen börjat skina. Såg för ett tag sen att drop-in badet var i morse..:( tråkigt att vi missade det..
Blir soppa till middag, sen ska vi ta en sväng, jag ska byta en present, och sen blir det kanske en sväng till Malmslätt.
Idag:


Det har verkligen varit full rulle hela dagen.. dock inte när min ängel sover;)


onsdag kväll

Nu har jag jobbat hela dagen:) först var det morgonmöte sen jobbade jag kväll, så det blev en heldag på jobbet. Med en paus på någon timme då jag fokade med Marina och Lotta och en liten:)
Har inte uppdaterat på ett tag, men har inte haft tid. I måndags kom min mamma hit, hon var barnvakt åt Vera mån och tis. Så skönt och kul att mamma var här, hon lagade mat åt oss;)
Även Iza kom förbi en stund.
I morgon är jag ledig, ska bli skönt... undrar bara vad vi ska hitta på...
Några förslag? jag är lite förkyld dock:(


Äntligen..

Äntligen har vakna med the voice börjat!


off to work..



Nu drar jag till jobbet♥


lördag kväll..

Jobba gick bra, det var dock inte så mycket folk.. så i morgon kom och HANDLA!!
Efter jobbet var vi en sväng ned till stan, det är ju stadsfesten här, och så fanns det ett litet tivoli. Så vi gick ned och mötte upp Filip med familj.. de hade med sin lilla som åkte karusell.. V fick titta på... Peter vann en liten nalle åt henne så hon blev glad... Sen vann han även CHOKLAD så jag blev glad!! Även Peter blev super glad för det:)

Schweizer nöt... våran favvo;)

När jag ikväll skulle sätta på blöjan på Vera märkte jag att vi hade köpt fel vi hade köpt "vanliga" blöjor i stället för up and go.. det har vi inte haft på väldigt länge.. men i alla fall. jag satte på henne den "vanliga" blöjan och hon började dra i den i fram och gnälla, när hon sen stod drog hon i den i bak och gnällde.. hon gillade verkligen inte den och var ledsen och ville ta av den.. sån tur så hade vi några extra up and go i väskan så vi testade sätta på henne en sån i stället och inte ett ljud... Att de märker så tydligt skillnad på blöjor!! Vi ska testa en "vanlig" blöja i morgon med får se vad hon säger.. Men vill hon ej ha den då, så slipper hon..
Nu ska jag mysa med grabben min i soffan och äta lite choklad;)
Ha det gött!!


lördag

Uppe i ottan var vi. Nu är vi precis hemkomna från en familje promenad i det fina vädret som vände till små droppar regn när vi precis kom hem igen:) Nu ska jag hoppa in i duschen för att sen åka till jobbet.
Hoppas att det blir mycket folk trots att det är stadsfesten i stan.
Ha en super trevlig lördag:)


fredag

Blev en god chailatte till frukost för mig idag igen.
Vera har tagit sönder min dator:( mellan slags  knappen har hon pillat bort och jag får inte dit den igen ordentligt, så nu ligger den löst på datorn. Fort gick det med, för hon får ej leka med datorn, och jag skulle precis lyfta bort henne.
SÅ NU ÖNSKAR VI OSS EN NY DATOR"!!

 PÅ VÄG UPP!!

 busunge i!!

 nu har jag ledsnat.

på väg ur...

Ha en fortsatt bra fredag.

Kram


Torsdag

Dagen började vid ca 5.30 då ville inte Vera sova mer, så försökte få henne somna om tills kl var 5.50 då Peters väckar klocka ringde. Så vi klev upp inte långt efter, så vi hann vinka hej då till Peter.
Till frukost gjorde jag en stor CHAI-latte till mig, det förtjänade jag och det var så gott, njöt verkligen.
Vera fick som vanligt havregrynsgröt med banan och macka och lite mjölk till.
Sen tog vi en tidig förmiddagslur.
Jag var tvugen att gå till vårdcentralen i dag för att kolla mina levaxin värden. Efter det gick vi ned på stan där vi mötte upp Linda och hennes son elliot. Det blev en fika på EH och barnen fick mat, sen var planen att vi skulle till parken och leka, men det gick inte för det började spöregna, så vi kollade runt lite i affärerna och sen satte vi oss igen för mellis;)
Det var en riktigt trevlig dag! Tackar..
När vi var på väg hem ringde jag Peter för att kolla var han var, och då skulle han gå på tåget, så vi gick för att möta honom.. Vi hann vinka till ett antal människor (VERA alltså) sen prata med en liten tjej + kolla in tågen..
På vägen hem fick vera åka lite cykel:




I kväll har V gått massor, och vi har lekt som bara den, plus att vi har badat.. så nu hoppas vi på sov morgon i morgon... ska jobba en stund i morgon kväll oxå..

Kram

onsdag kväll.. fint väder..

I kväll är det riktigt "fint" väder här. Vera sover och en annan degar i soffan.. är helt slut. Ska säga att man blir trött av att bada;)
Att bada var skoj.. till sist. Det var så längesen vi var där.. så Vera var lite skepisk i början, var väldigt mamig. Blev lite ledsen... Men sen gick vi runt och tittade på de andra barnen och hon fick gå lite själv på en plattform som finns.. Sen försökte vi sätta henne i badringen som hon älskade förr.. det skulle vi inte ha gjort hon blev jätte ledsen. Fattar ej varför? Så vi tog genast ur henne ur den.. Så vi gjorde nåt annat i stället. Att doppa sig helt under vatten gick hur bra som helst, sånt var kul. Men allra bäst i dag var klättra upp på madrassen krypa på den och sen hoppa i från den i ner i vattnet. Fast fört innan man fick hoppa så fick hon sitta tills jag räknat till tre. Men så kul att se henne klättra upp och verkligen tycka att det är så kul.

på väg upp på madrassen♥

När vi kom hem var snuttan oxå trött, vilket är förståligt.
Vi åt middag, spagetti och köttfärsås, super gott. Man blir hungrig av att bada med..
Tror att det blir en tidig kväll för oss med..

Ha det gott och sov skönt!!

Onsdag..

Vädret har varit helt ok här idag.. än har det inte regnat:) och det är lite kallare.. så det behövdes tjocktröja när vi var ute.
Jag har gått och blivit förkyld... men ska kurera mig massor, ska gå och bada med V i eftermiddag. Får se hur hon tycker det är, det var ju ett bra tag sen vi var där.


Vera i morse.. Hon älskar att riva ut låda och kasta ut det som är i den.. och ibland sätta sig i lådan!! Det gick riktigt smidigt för henne att både komma i och ur lådan.. fast sista gången lyfte jag ur henne!!

Nu ska jag lägga mig lite på soffan innan V vaknar och ska ha lunch.. med min tur vaknar hon väl så fort jag lagt upp benen. Ha en fortsatt bra dag!!

Puss

Vår klätterapa!!!

Vera älskar att klättra.. hon klättrar på allt hon kan.. för det mesta slutar det bra:) hihi..

min finaste♥


I bland undrar man hur de orkar... min lilla fis-lisa.. klätterapan Vera♥

puss


Regn..

Dagen idag: REGNIG!!
I går såg jag och älsklingen min Wallander, den nya... trodde vi i allafall.. Sen började vi undra varför den hade ett engelskt namn, sen när vi satte på den var den ju på engelska.. JAHA det var den engelska tolkningen på Wallander... Tycker dock att det var en blandning mellan Wallander och Beck.. men, men nu har man sett den, blir nog inga fler engelska Wallander för min del.

Puss

11 månader..

Jag vet att jag tjatar men fasen vad tiden går fort.. tänk att min lilla tös är 11 månader i dag.. får nästan panik.. man tänker att man hinner "supa" in tiden med henne.. men den har bara svischat förbi.. har ju inte hunnit njuta av den.. fast det har jag njutit alltså, men ni förstår...  men känns som det bara flugit förbi.. snart har ett gått. jösses..
I helgen har jag jobbat, det var faktiskt inte så mycket folk:( vart har alla shopping sugna tagit vägen.. försig var det helt ok väder i lör..
Lördag kväll spenderades i Väderstad.. där vi bjöds på middag sen kräftor sen efterrätt.. snacka om att man rulla ut sen;) haha
Hört att höst vädret är på väg in över sverige.. HOPPAS;) älskar hösten....
Nu tänkte jag äta glass..

 mina älsklingar♥

puss


Torsdag..ledig

Idag har jag som sagt varit ledig. Men det är verkligen ett heltidsjobb att ta hand om småttingar.. speciellt nuj när det är full fart hela tiden.. På förmiddagen idag var det playdate det var mamma gänget med barnen som träffades... tänk att våra små snart är 1 år... tiden har gått så fort. Vi konstaterade idag när vi träffades att det var exakt ett år sen vi träffades första gången.. och då hade vi alla stora magar:)
Vi var hemma hos Anna och Ebba. Det blev full fart på en gång. Vi var 5 mammor och 5 barn och sen kom en pappa med;) Vera kröp fram till alla barn och gav dem en kram det första hon gjorde.. ganska otippat men väldigt sött att se..
Det var riktigt trevligt och jag tror våra små tyckte att det var riktigt skoj.

Vera var riktigt trött när vi gick därifrån och somnade på vägen hem.. när vi kom hem kunde jag lyfta över henne från vagnen till sängen utan problem..
På efter middagen blev det full fart igen, så vi var tvugna att gå ut en stund.. tog med hennes gå vagn så hon fick springa barfota i gräset lite.. det gillades. Ikväll har hon varit super trött.


Jag gav mig ut på en liten jogging tur i kväll.. första gången på väldigt länge.. så det blir ingen stor satsning för mig på tjejmilen... tycker att det alltid är såhär för mig.. jag var duktig i början av sommaren och joggade två gånger i veckan.. men sen efter midsommar så la jag bara av.. sen har jag inte kommit igång igen.. känns som varje gång jag tar ett steg framåt i tränings väg så på nåt sätt hamnar jag sen tre steg bak bara pga min lathet:(
Mår piss när jag inte tränar ändå kommer jag ej ut...
Vad är det för fel!!
Men nu mår jag kanon efter turen i kväll... ska glädjas åt den..

Puss

God morgon..

I dag firar jag och Peter 4 år tillsammans♥
Vi (jag) vaknade av våran lilla tös som hade svårt att somna om och det var inte så konstigt att hon var lite gnällig.. för hela blöjan var full av bajs... precis då ringer vår väckarklocka oxå, som var ställd på 5.30 för vi  skulle upp och äta frulle ihop jag och P. Så det vara bara för mig att bära V till duschen och spola av henne.. Sen åt vi frukost i hop alla 3.. det var mys!!
Sen har V "hjälpt "till i köket..



Härligt så här på morgonkvisten!!
Vad ska ni pyssla med idag då??
Nu ska vi äta vår andra frukost och sen gå ut med Tyzon, sen måste jag fixa mig för jobb!!

Kram

jobbat..

Idag har jag jobbat som sagt;) Men slutade kl 15 och då bar cykeln ned på stan för att ta en fika med Marina.. Det blev på vårt favvo hak EH. Tror att både hon och jag var väldigt trötta i dag... Vi tog en kortis på stan oxå.. kollade in söta barnskor och indiska blev en sväng på h&m oxå.

Jag sov inte mycket i natt för mitt lilla troll sov väldigt dåligt.. lillan då.. så i morse var jag helt slut... så när P och V och T hade åkt, vilade jag i en halvtimme till det var behövligt..
Så det blir nog en tidig kväll i kväll igen;)
Men satte precis på 3:an och det är en film som går.. har sett den förr men den är ok så det kanske blir att jag slö kollar den först;)
Njuter av en vatten melon gör jag ju oxå;)

Ha en bra kväll...

Puss och kram

Måndag.. ny vecka har börjat!!

Idag började Peter jobba igen.. Vår väckarklocka ringde i morse kl kvart i 6.. ååhh såå skönt.. el inte. Sen fick vi väcka lilla sessan, som förövrigt har sovit hela natten.. så jag fick sova, duktig flicka.♥
Vera fick spendera hela dagen hos farmor och farfar, tror att det varit full rulle hela dagen och dit ska hon imorgon med;)
Hoppas att hon sover lika bra i natt som hon gjorde igår.
Jag har oxå jobbat idag... och ska jobba i morgon med.
                         
Kartongen igen... Hon älskar sin kartong... en riktigt billig leksak.. kan vara i den och sitta på den.. kan flytta den..
och
                                
Tyzon kan stå på den;)
Blir nog att vi knoppar tidigt i kväll.. inte mycket på tv idag, JA, vi tittar på bingolotto utan att ha LOTTER... PHHUU
Har man blivit gammal?!?

Jag idag:
                                
Ett plus idag var att jag kunde cykla både fram och tillbaka till jobbet utan att det regnade på mig;)
ibland ska man ha tur...

Puss och god natt♥

Veckan som varit...

I veckan som varit har jag jobbat;) Det har hänt massa roliga saker... börjar med att LINA var här, (en vän från Uppsala) det var super trevligt. Vera fick en present av henne, det var en body en klänning och en gosehund.. jätte fint och jätte snällt. 
 Jag och Marina tog en fika bara hon och jag.. riktigt mysigt. (vi var barnfria, det behövs ibland)
I fredag jobbade jag först, sen åkte jag och V till Marina och Kim och A för fika, där var även Sandra och Emilio, det var super trevligt, har inte sett dem på super länge.. och Emilio hade blivit så stor. Nu har vi sagt att vi ska ta en fika snart igen... och den här gången ska vi verkligen det!!
Lördag bestod oxå av jobb, men jag gick tidigare för att det var så lugnt, vi skulle ändå åka bort. Vi var till Kalle och Patrice och Melvin, och åt och drack gött. Vera och Melvin fann varandra och lekte massor.. Det blev nog bara en allvarlig dragkamp=) Så kul att se. Det var så trevligt så det blev att vi stannade där över natten. Så vi kom hem idag på förmiddagen. Så idag har vi packat ned lägenheten, alla hyllor i vardagsrummet är nere och över skåpen i köket är klart... fasen vad skit man har.. Vera ville oxå packa... eller leka;)


Hon packade ned sig själv;) Gumman i lådan, gumman i lådan, sover du? kokar du kaffe? klappar du katten? gumman i lådan kom fram!!

Sen... JAG KOM IN!! Jag kom in på spädbarnspsykologin.. kursen jag sökt... ska bli såå kul. Är laddad nu.
Peters semester är nu slut och han börjar jobba imorgon. Så Vera ska vara hos Peters föräldrar.
Jag tycker synd om de som har haft sem de här veckorna... inge bra väder att vara ute och vara i..
Men, men säger bara Svensk sommar.

Tror inte jag har missat nåt nu.. jo, mamma och J-å har prem bokat resa till oss i Thai ska bli så skoj;)

Puss och kram// Mickan

Vi har varit ute på äventyr:)

Vi åkte till Stockholm tidigt i måndags morse, vi var på Thailändska ambassaden kl 9.05 på morgonen. Vi hittade till ambassaden av en slump/tur och ibland ska man ha tur;p Blev inget gå runt i Stockholm för oss, vädret var inte på vår sida. Blev en sushi buffé i Uppsala i stället med familjen... det var såå gott.
Sen tog vi in på hotell Eriksson/Hjälm, riktigt fint hotell.. Rum med dubbel säng + barnsäng. Ingick middag och frukostbuffé. Fanns liten pool, men det fanns ingen tid för bad, den här gången. Skojar bara!!
Det är så kul att se Vera leka med Rasmus, speciellt kul är det att se när de hela tiden ska ha samma leksak.. hihi
Tisdag morgon var jag och Vera uppe kl 6 och vid 7 var vi hemma hos min mormor. Var där till ca kvart i 9 och då hade Peter inte ringt om frukost, vilket jag bad honom om, när det var dags för den. Så när jag kom tillbaka  till Emmy knackade jag på dörren och Emmy öppnade och när hon såg mig så hade hon världens mest förvånade blick.. hon trodde det var mormor som kom och knackade på och att jag och V fortfarande låg och sov.. så hon och Rasmus hade redan ätit frukost.. så konstigt allt kan bli...
Sen åkte vi till Stockholm, vi skulle på Grönan.. men vi fick ingen parkering nära, så vi gick till Thailändska ambassaden för att hämta våra visum först, och så åt jag och Peter på ett hak i närheten. De andra hade redan gått in på grönan och satt och åt när vi kom dit.

 vera får mat utanför ambassaden..

 fam äter grillbuffé på grönan.. för mig och P blev det en öl var;)
Efter maten blev det åka av!! jippie.. fast jag måste erkänna att det är inte lika kul som när man var liten. Vera åkte oxå karusell.. vi åkte tre stycken.. en som var bilar som åkte runt, sen var det en såndär klassisk barn karusell och sen åkte Peter, jag och Vera kärleks tunneln ihop.. det var skoj att sitta och titta på dockorna och annat..


Emmy hade turen att vinna sitt favvo godis geisha.. såhär glad blev hon..
Vi fick faktiskt en ask av henne.. tack, det var gött;)
Vi hade fint väder hela dagen, det började dock regna när vi skulle gå där i från..
Jag somnade lite på vägen hem, och Vera sov och Peter somnade oxå.. Iza fick köra till Norrköping, sen körde jag difrån hem sen.. vi var ca halv ett.. då var jag mycket trött.. och det har jag varit hela dagen i dag.

 moster geishan är slut:(

Idag har jag jobbat en kortis och i morgon står det jobb på schemat.. sen fika hela kvällen;)



På väg att äta lunch i uppsala. Härligt so...

foto0369 (MMS)

På väg att äta lunch i uppsala. Härligt sommar väder vi har. Kram


oj, nu var det ett tag sen..:)

Min familj har varit här, med det menas mamma, Emmy och Rasmus bara Iza som saknades.. Vad är det mer som har hänt.. jo, jag har jobbat. ;)
Mamma och de kom tor kväll och på fredag gick vi och käkade lunch buffé och sen köpte vi med oss fika hem. De åkte hem vid 19.00 Emmy var tvugen att vara hemma så att hon fick sova 9 timmar innan hon skulle upp och ha innebandy träningsläger.
  mormor leker med Vera♥

 Emmy så fin på bild;)
 Trot eller ej men Vera har satt sig i vagnen frivilligt!! Sötisarna♥ Kusinerna busar med varandra som bara den... Så roligt det var att ha de här. När de åkte så cyklade jag ned på stan för after work... fast det blev pree-work för mig.. det blev någon öl och ett glas vin.. hade super trevligt och guud såå jag skrattade..

Sen har Vera fått en så fin ryggsäck av sin farmor och farfar och jätte fina skor av Mats som precis har kommit hem efter 6 månaders resande;)

Imorgon åker vi till Stockhoöm för att fixa visum och sen åker vi hem till syrran och sover där, på tisdag blir det grönan med familjen;O ska bli jätte kul!!

Nu ska jag sova!!


RSS 2.0