Glöm inte Astrid Lindgrens kortfimer.....

6 st svenska klassiker

--
Allra Käraste Syster:
Barbro har en hemlig syster, en tvillingsyster som heter Ylva-Li. Ylva-Li bor under en rosenbuske, men inte vilken rosenbuske som helst, utan det är Salikos rosor. När Barbro känner sig ensam och utstött av familjen kan hon fly ner i hålet under busken. Den här dagen ska systrarna ge sig av på en resa. En lång resa till den vackraste dalen i världen.

Ingen Rövare Finns i Skogen:
Peter har varit ute i skogen och levt rövare. Det var en lång stund sedan mormor bad honom komma in. Mormor är inte i köket, det är mörkt. I förmaket står mammas gamla dockskåp och i salongen sitter en liten docka, Mimmi. Peter siktar sitt träsvärd mot Mimmi...

Hoppa Högst:
Albin och Stig tävlar jämt. Inte bara genom att äta daggmask utan också genom att se vem som vågar hoppa högst. Vid sågen, älven och höga träd är bara namnen på några innan de slår vad om det ultimata - ladugårdstaket.

Gull-Pian:
Eva bor hos sina båda mostrar och sin jämngamla kusin Berit, i väntan på hennes mamma ska bli frisk från lungsot. Men Eva diskrimineras i "familjen" och Berit tänker göra allt för att stå i centrum.

Nånting Levande åt Lame-Kal:
Filmatisering av Astrid Lindgrens berättelse om Lame-Kal som i julklapp fick en levande kattunge av sin hyresvärds två döttrar.

Go Natt Herr Luffare:

Barnen var ensamma hemma. Det sista mamma sa innan hon gick var att dörren skulle vara stängd så att ingen luffare kom in. Men så behövde Sven släppa in katten och när han kom in igen, glömde han lägga på haspen...



Här är de. En som låg mig varmt om hjärtat som jag sett många gånger är min allra käraste syster:)
även någonting levande åt lame-Kal har jag sett flera gånger...
Hade de filmerna på VHS, vilket man inte tittar på längre:(
Är sugen på att se dem igen, var så längesen.


 

Kommentarer
Postat av: Anonym

älskade alla de där... astrid lindgren säger jag bara =) bästa!!

2009-07-22 @ 22:31:31
URL: http://sandradrull.blogg se
Postat av: Iza

Åh. älskar dem! Lame-kal , och ja ... åh <3 kärlek

2009-07-23 @ 18:21:40
URL: http://izable.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0